FILMEZZUNK.HU

Box Office: Sikerült a következő szintre lépnie a Jumanjinak bevétel tekintetében!

2321

Hétvégi bevételi lista, USA – december 13-15.

Bár senki nem várt tőle sokat, a 2017-es Jumanji: Vár a dzsungel egészen kreatív módon rebootolta az eredeti filmet, a folytatása pedig sikeresen szintet lépett – legalábbis anyagi értelemben, ugyanis a 60,1 milliós nyitóbevételével túlszárnyalt minden előzetes várakozást. A Jumanji: A következő szint ezzel a bevétellel rögtön meg is döntött pár rekordot: a Sony eddigi legjobb decemberi nyitóhétvégéjét produkálta, minden idők legjobban nyitó decemberi vígjátékává vált, illetve Kevin Hart és Jack Black legjobban debütáló élőszereplős filmje lett. A teljesítmény különösen lenyűgöző annak fényében, hogy a Star Wars előtti héten került a mozikba. Az első filmet is sikerült jócskán felülmúlnia, ugyanis a Vár a dzsungel három helyett öt nap alatt szedett össze 52,8 millió dollárt az első hetében. Az előző film szűk negyvenmillióval maradt le az egymilliárd dolláros határtól, ám az erős start ellenére a folytatástól ez mégis elég nagy kunszt lenne, hisz immáron nem él a meglepetés erejével.

Nem minden új bemutató ilyen szerencsés: Clint Eastwood legújabb rendezése, a valós történeten alapuló Richard Jewell balladája és az új Fekete karácsony-remake is csúfosan indított. Az előbbi 5, az utóbbi 4,4 millió dollárt hozott, pedig mindkettő esetében 10 millió feletti nyitányra számítottak. Több díjesélyes film is limitált megjelenést kapott a héten, és bár Terrence Malick A Hidden Life című drámája csak szerény 52 ezer dollárt hozott össze, a Nicole Kidman, Charlize Theron és Margot Robbie nevével fémjelzett Botrány elképesztően jól, 312 ezer dollárral nyitott mindössze négy moziban. Hasonló sikerrel debütált az Adam Sandler agyondicsért színészi játékáról híres Uncut Gems is, ami mindössze öt moziban össze tudott hozni 525 ezer dollárt.

Rian Johnson sztárparádés krimije, a Tőrbe ejtve továbbra is ott van a top3-ban, és mindössze 35%-kal esett a nézettsége a harmadik hetében. Az aszfalt királyai és az Egy kivételes barát is hasonlóan jól tartja magát, miközben a múlt héten csúfosan nyitó Playmobil-film hatalmas nézettségi visszaeséssel csak 170 ezer dollárt tudott összehozni. A Jégvarázs 2-t ugyan letaszította a trónról a Jumanji, de azért így is keresett 19,2 milliót a hétvégén, világszinten pedig már át is lépte az egymilliárd dolláros bevételt – idén ez lett a hatodik Disney-film, ami véghezvitte ezt a bravúrt.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Jumanji: A következő szint – $60,1M / $122,5M
  2. Jégvarázs 2. – $19,2M / $1,03MRD
  3. Tőrbe ejtve – $9,3M / $142,5M
  4. Richard Jewell balladája – $5M / $5M
  5. Fekete karácsony – $4,4M / $4,4M
  6. A aszfalt királyai – $4,1M / $175,5M
  7. Queen and Slim – $3,4M / $33,1M
  8. Egy kivételes barát – $3,4M / $49,3M
  9. Dark Waters – $2M / $9,1M
  10. 21 híd – $1,2M / $35,5M

(Narancssárgával a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

20 nagy pillanat, mikor kultikus filmek és sorozatok szereplői újra találkoztak

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·