FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével

A 10 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével

28300

3. Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.

Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

Tudtad, hogy…?

… Matthew McConaughey-nak eredetileg Freddie Lee Cobb szerepét ajánlották fel, de miután elolvasta a forgatókönyvet, ragaszkodott Jake Brigance szerepéhez?

2. Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél egy lövöldözést úgy dönt, visszavonul a a gengszterélettől. Eközben társára hárul a feladat, hogy vigye el szórakozni a maffiafőnök feleségét, Mia Wallace-t. A történetben feltűnik továbbá egy boxoló, aki Marsellus Wallace átvágását tervezi, és két piti rabló, akik épp azt a helyet nézték ki, ahol Jules és Vincent is reggelizik. Az egymással párhuzamos történetek végül a történet egy-egy pontján összefutnak, mely során üldözőből üldözött, rablóból megmentő válik.

Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Tudtad, hogy…?

… Winston Wolf Acura NSX kocsit használ, míg Samuel L Jackson egy Chevrolet Nova-t? Utóbbi pontosan olyan típusú és színű, mint amilyen Eddie Murphynek van a Beverly Hills-i zsaru című filmben.

1. Carter edző (Coach Carter, 2005)

Alaposan felkavarja a kedélyeket a Richmondi Középiskola új kosárlabda edzője, Ken Carter, aki hátrányos helyzetű, többnyire az utcán és nem a tanteremben lézengő diákjaitól megköveteli, hogy jó jegyeket szerezzenek, és igényesen öltözzenek fel a meccs előtt, különben nem játszhatnak. A szigorú edzővel nem lehet packázni, még arra is hajlandó a fegyelem és a diákok oktatása érdekében, hogy lefújja az edzéseket, ameddig a tanulmányi eredmények nem javulnak.

Carter edző (Coach Carter, 2005)

Tudtad, hogy…?

… a valóságban Carter edző nem lakatolta le a tornatermet, mivel ott nem csak a kosárlabda csapat edzett, hanem mások is?

+1 Sokkal több mint testőr (The Hitman’s Bodyguard, 2017)

Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie.  Bár eddig a stukker ellenkező végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy – lehetőleg élve – eljussanak a hágai bíróságra.

Sokkal több mint testőr (The Hitman's Bodyguard, 2017)

10 kopasz filmsztár kinézete, amikor még volt haja

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Samuel L. Jackson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·