FILMEZZUNK.HU
Befutott Daniel Radcliffe börtönthrillerének legújabb előzetese!

Befutott Daniel Radcliffe börtönthrillerének legújabb előzetese!

1180

Escape from Pretoria (2020) – Előzetes

Daniel Radcliffe növeli a távolságot Harry Potter öröksége és önmaga között. Korábban láttuk őt eltévedni az őserdőben: Dzsungel. Steve Buscemi isteni karaktere mellett angyali, de inkább alkalmazotti szerepben: Csodatévők. Sőt, még egy harmincas lúzer szerencsétlenkedését is vállalta egy Hardcore Henry szerű filmben, amikor is a kezéhez pisztolyt szegeznek: Guns Akimbo. Meg persze örökre beégett az agyunkba beszélő hullaként Az ember aki mindent tudott óta. Ezúttal egy börtönthrillerben csillogtatja meg színészi képességeit.

Az Escape from Pretoria nem árul zsákbamacskát. Daniel Radcliffe karaktere, Tim Jenkins, valós eseményeken alapuló szabadulási történetét láthatjuk. Jenkins az Afrikai Nemzeti Kongresszus pártjának volt aktivistája a Dél-afrikai Köztársaságban. Jenkinst az apartheid, vagyis a faji szegregáció időszakában tartóztatják le politikai nyomtatványai miatt, majd zárják a maximálisan őrzött Pretoria börtönbe, ahonnan (nem várt spoiler) 1979-ben szabadult többedmagával.

Az Escape from Pretoriában Radcliffe mellett Daniel Webber (A megtorló), Mark Leonard Winter (A ruhakészítő) és Ian Hart (Két királynő) játszanak. A Collider szerint a film egyenesen a nagy klasszikus „prison break” filmek közé kíván besorakozni: Szökés Alcatrazból és Pillangó. Az előbbiben Clint Eastwood próbálkozik meg a lehetetlennel, míg az utóbbiban Steve McQueen és Dustin Hoffman. Az Escape from Pretoriát Francis Annan rendezte, aki társírója is a filmnek L. H. Adams mellett. A sztori alapjául pedig Tim Jenkins saját könyve szolgált, az azonos című regény 1987-ből. A film valamikor 2020 márciusában érkezik a mozikba.

7 meglepő érdekesség a szülinapos Daniel Radcliffe-ről

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·