FILMEZZUNK.HU

Box Office: A Bad Boys 3 ismét kasszát robbantott a hétvégén

2288

Hétvégi bevételi lista, USA – január 24-26.

Már a meglepően erős nyitóhétvégéből is kiderült, hogy jó ötlet volt újra összehozni Will Smith-et és Martin Lawrence-t, a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk pedig a második héten is remekül teljesített: 34 millió dolláros bevételével megtartotta az első helyet, és idén elsőként lépte át a 100 milliós határt. Elég valószínű, hogy eljut a 200 millióig is, úgyhogy a Sony üzleti értelemben mindenképp jó döntést hozott, amikor bejelentette, hogy készül a negyedik rész is.

Bad Boys 3 – Mindörökké rosszfiúk - Filmkritika (Bad Boys for Life) 2020

Az új bemutatóknak viszont nem igazán sikerült nagy hatást gyakorolniuk a közönségre. Guy Ritchie egy igazi sztárgárdás gengszterfilmmel tért vissza a gyökereihez, de az Úriemberek nem robbantott kasszát: 11 millióval nyitott, ami nem vészes, de nem is kiemelkedő. Elég valószínű, hogy a film célközönségéből sokan ültek be inkább a Bad Boys 3-ra, így hosszú távon még feltornázhatják a nézőszámot. A 2020-as év nem indult valami erősen a horrorok terén sem: a héten debütáló The Turning a műfaj második olyan idei filmje, ami a közönség véleményét mérő CinemaScore-on a legrosszabbnak számító F értékelést kapta (az első Az átok háza volt), és ha ez nem lenne elég, a 7,3 milliós nyitószámaival máris a földbe állt. A Universalnak nem megy mostanában a horrorok eladása, hiszen a Fekete karácsonnyal is megbuktak, de a The Turning még így is erősebben nyitott a stúdió legfélelmetesebb horrorfilmjénél, a Macskáknál.

És ha már a Universal tévedéseinél tartunk, ne feledkezzünk meg a Robert Downey Jr. nevével fémjelzett Dolittle-ről sem, ami a második hetében mindössze 12,5 milliót tudott összekaparni – így nehéz lesz visszahozni a körülbelül 175 millió dolláros költségvetést. A stúdió fejesei majd az 1917 Oscarjaival itathatják fel a könnyeiket: Sam Mendes háborús filmje 10 jelölést kapott, melyek nagy részét valószínűleg díjra is váltja majd. Részben ennek köszönhetően a mozikban is kiemelkedően teljesít és a Bad Boys-szal együtt átlépte a 100 milliós bevételi határt.

Egy másik Oscar-kedvenc, a hat jelölést szerző Kisasszonyok lesz a következő film, aminek sikerül majd ugyanezt meglépnie, ugyanis jelenleg 93,7 milliónál tart az amerikai mozikasszáknál. A toplista végét elfoglaló Just Mercy és a Tőrbe ejtve is jól tartják magukat: az előbbinek 30, az utóbbinak 15 százalékkal esett vissza a nézettsége az előző héthez képest. A Jumanji – A következő szint mindössze 19 százalékkal múlta alul az előző heti nézettségét, pedig már a hetedik hetét tölti a mozik műsorán. És bár a Star Wars: Skywalker kora nem tekinthető box office sikertörténetnek, a héten összehozta az 500 milliót a hazai mozikban, összbevétel tekintetében pedig megugrotta az 1 milliárd dollárt.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Bad Boys – Rosszfiúk mindörökké – $34M / $215,6M
  2. 1917 – $15,8M / $200,5M
  3. Dolittle – $12,5M / $91,1M
  4. Úriemberek – $9,6M / $708,5M
  5. Jumanji: A következő szint – $8,4M / $1,026M
  6. The Turning – $7,3M / $8,1M
  7. Star Wars: Skywalker kora – $5,2M / $1,046MRD
  8. Kisasszonyok – $4,7M / $138,1M
  9. Just Mercy – $4,1M / $30,5M
  10. Tőrbe ejtve – $3,7M / $282,9M

(Narancssárgával a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

10 népszerű rajzfilm, amit betiltottak egyes országokban

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · · · ·