FILMEZZUNK.HU
Box Office: Elképesztően erősen nyitott a Sonic, a sündisznó

Box Office: Elképesztően erősen nyitott a Sonic, a sündisznó

1903

Hétvégi bevételi lista, USA – 2020. február 14-16.

Ki hitte volna, hogy miután a Paramount csúnyán elhasalt a Gemini Mannel, a Terminator: Sötét végzettel és a Ritmusszekcióval is, pont a Sonic, a sündisznóval fog ismét nagyot kaszálni? Úgy néz ki, hogy megérte rááldozni a plusz időt, pénzt és energiát a karakter újradesignolására, ugyanis elképesztően erősen nyitott a film. Az 57 milliós nyitányával megdöntötte a Pokémon: Pikachu, a detektív tavalyi rekordját (54,3M), így ez lett a legjobban debütáló videojáték-adaptáció az amerikai mozikban.

A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) múlt héten csalódást keltően nyitott a mozikban, ezért a Warner Bros. utolsó mentsvárként megváltoztatta a címet az amerikai mozik jegyárusító oldalain Harley Quinn: Birds of Prey-re. A módszer nem hozott megváltást: második hetében 17,1 milliót szedett össze a film a hazai mozikban. Nem túl erősek a számok, de a hosszú hétvégén átlépi a 60 milliós határt, és még mindig van esélye összehozni a 100 milliót a hazai piacon.

A Sonic mellett három másik filmet mutattak be a héten. A hetvenes-nyolcvanas években futó sorozatra épülő A vágyak szigete című horror-kalandfilm 12,4 millióval nyitott, amivel máris visszahozta azt a 7 milliós költségvetést, amit a Sony és a Blumhouse rászánt. Szinte pont ugyanannyi embert érdekelt a The Photograph című romantikus dráma: 12,3 milliót hozott a hétvégén, ezzel éppen lecsúszva a dobogóról.

A négy Oscar-díj mellett viszont nem ment el az amerikai közönség, és a megduplázott moziszámmal vetített Élősködők a győzelmét követő héten ismét felkerült a toplistára. Az amerikai mozikban közelít az 50 millió felé, összbevétel tekintetében pedig a 200 millióval szemez. Bár a dél-korai film elhalászta a legjobb filmnek járó díjat az 1917 elől, azért így is jól tartja magát: alig veszített az előző heti nézettségéből, és hamarosan átlépi hazai szinten a 150 milliót.

A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúkat és a Jumanji: A következő szint továbbra sem veszítettek népszerűségükből, az utóbbi pedig át is lépte a 300 milliót a hazai mozikasszáknál. Meglepő módon még az ötödik hete futó Dolittle nézettsége is alig csökken, pedig elég gyengén nyitott és gyűlölték a kritikusok. Ugyan profitot aligha fog termelni, legalább globális szinten már visszahozta a költségvetését.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Sonic, a sündisznó – $57M / $111M
  2. Ragadozó madarak – $17,1M / $142,9M
  3. A vágyak szigete – $12,4M / $20M
  4. The Photograph – $12,3M / $13,3M
  5. Bad Boys – Rosszfiúk mindörökké – $11,3M / $368,3M
  6. 1917 – $8,1M / $322,5M
  7. Jumanji: A következő szint – $5,7M / $778,7M
  8. Élősködők – $5,5M / $183M
  9. Dolittle – $5M / $181,1M
  10. Downhill – $4,7M / $5,1M

(Narancssárgával a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

A valaha volt 20 legjobb sportfilm az IMDB szerint

(Forrás: IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · · · · · · ·