FILMEZZUNK.HU
Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! (2020) – Kritika

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! (2020) – Kritika

3163

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! kritika

A Nicelodeon egyik sikersorozata, a Mancs őrjárat ismét moziba invitálja korhatártól függetlenül kisebb és nagyobb rajongóit. Anno 2013-ban kezdték el vetíteni az amerikai televíziók a 3D-s számítógépes animációs sorozatot. Műfaját tekintve akció-sorozat, kalandfilmsorozat és filmvígjáték-sorozat. A kezdetek óta már a 7. évadnál jár, ami 182 epizódot jelent.

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! (2020) – Kritika

Az alaptörténet szerint van egy Ryder nevű 12-14 kisfiú, aki kutyákból álló csapatával minden egyes epizódban megment valakit a Kaland-öbölben, aki vészhelyzetbe kerül. Minden kutyának különös képessége van. 2013-as kezdet óta a Mancs-őrjárat igazi brandé vált. Több ruházati cég felvette már a kapcsolatot a készítőkkel, hogy az ő márkájuk alatt (is) futhasson egy-egy Mancsos ruhaszett. De már telefonra letölthető játéktól kezdve, Panini matricás albumon át szinte mindenhol összefuthatunk velük. 2019 nyarán már találkozhattunk a Mancsokkal a mozikban. Akkor a sorozattal azonos címmel jöttek a filmszínházakba egy három részes etappal.

A mostani, 2020-as felvonás hasonló struktúrában tér vissza a kicsik legnagyobb örömére. Ez a sorozat valóban a legfiatalabb, már a mozifilmek lekötni tudó rajongóknak készül.

Aki szereti, ismeri a mese-sorozatot és kedveli a karaktereket, az nem fog csalódni. Hasonlóan a TV-ben látott részekkel, ugyanazt az élményt kapjuk a moziban is. Annyi különbséggel, hogy a szokásos 22 perces részek ezúttal két 10 perces és egy, közel 40 perces epizódokkal alkotják a 67 perces animációs műsoridőt.

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! (2020) – Kritika

Az első rövid részben egy léggömbös fesztiválba csöppenünk, ahol mesehőseinkre újabb feladat vár, hogy az elszabaduló lufikat és velük együtt magát a fesztivált is megmentsék. A második történet egy kiránduló páros megmenekítéséről szól, akik egy különleges pók hálójának fogságába estek. A fő epizód pedig egy autóverseny sorozatba csöppent bennünket, ahol egy ifjúkori „Hamilton imitátor” segítségére sietve Marshall kutya beszáll a pilóták csatájába.

A látványos gyerekfilm, miközben szórakoztatni kívánja a kisebbeket, szolgál némi pozitív üzenettel is.

Pl. az egészséges étrend fontossága, mikor az autóversenyző Huss, kiemeli a cukormentes müzliszelet fogyasztásának hatását a jó eredményeire. Végre nem csak szórakoztatni kíván, hanem nevelő célzatú mondanivalóval is rendelkezik, mely kicsik számára is ugyanúgy érthető.

A Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! legújabb része hozza a sorozattól elvárt és megszokott, főleg kisebbeknek szóló szórakozást. Se többet, se kevesebbet. Így akik szeretik a kutyahősök kalandjait, ismét szerezhetnek pár vidám percet.

//Dörgő Dániel//

12 híres karakter, akiket nem tudtuk, hogy valódi emberek inspiráltak

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! kritika A Nicelodeon egyik sikersorozata, a Mancs őrjárat ismét moziba invitálja korhatártól függetlenül kisebb és nagyobb rajongóit. Anno 2013-ban kezdték el vetíteni az amerikai televíziók a 3D-s számítógépes animációs sorozatot. Műfaját tekintve akció-sorozat, kalandfilmsorozat és filmvígjáték-sorozat. A kezdetek óta már a 7. évadnál jár, ami 182 epizódot jelent. Az alaptörténet szerint van egy Ryder nevű 12-14 kisfiú, aki kutyákból álló csapatával minden egyes epizódban megment valakit a Kaland-öbölben, aki vészhelyzetbe kerül. Minden kutyának különös képessége van. 2013-as kezdet óta a Mancs-őrjárat igazi brandé vált. Több ruházati cég felvette már a kapcsolatot a készítőkkel, hogy az ő márkájuk alatt (is) futhasson egy-egy Mancsos ruhaszett. De már telefonra letölthető játéktól kezdve, Panini matricás albumon át szinte mindenhol összefuthatunk velük. 2019 nyarán már találkozhattunk a Mancsokkal a mozikban. Akkor a sorozattal azonos címmel jöttek a filmszínházakba egy három részes etappal. A mostani, 2020-as felvonás hasonló struktúrában tér vissza a kicsik legnagyobb örömére. Ez a sorozat valóban a legfiatalabb, már a mozifilmek lekötni tudó rajongóknak készül. Aki szereti, ismeri a mese-sorozatot és kedveli a karaktereket, az nem fog csalódni. Hasonlóan a TV-ben látott részekkel, ugyanazt az élményt kapjuk a moziban is. Annyi különbséggel, hogy a szokásos 22 perces részek ezúttal két 10 perces és egy, közel 40 perces epizódokkal alkotják a 67 perces animációs műsoridőt. Az első rövid részben egy léggömbös fesztiválba csöppenünk, ahol mesehőseinkre újabb feladat vár, hogy az elszabaduló lufikat és velük együtt magát a fesztivált is megmentsék. A második történet egy kiránduló páros megmenekítéséről szól, akik egy különleges pók hálójának fogságába estek. A fő epizód pedig egy autóverseny sorozatba csöppent bennünket, ahol egy ifjúkori „Hamilton imitátor” segítségére sietve Marshall kutya beszáll a pilóták csatájába. A látványos gyerekfilm, miközben szórakoztatni kívánja a kisebbeket, szolgál némi pozitív üzenettel is. Pl. az egészséges étrend fontossága, mikor az autóversenyző Huss, kiemeli a cukormentes müzliszelet fogyasztásának hatását a jó eredményeire. Végre nem csak szórakoztatni kíván, hanem nevelő célzatú mondanivalóval is rendelkezik, mely kicsik számára is ugyanúgy érthető. https://www.youtube.com/watch?v=yQcJRCf6CvI A Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs! legújabb része hozza a sorozattól elvárt és megszokott, főleg kisebbeknek szóló szórakozást. Se többet, se kevesebbet. Így akik szeretik a kutyahősök kalandjait, ismét szerezhetnek pár vidám percet. //Dörgő Dániel// https://www.filmezzunk.hu/2020/02/06/12-hires-karakter-akiket-nem-tudtuk-hogy-valodi-emberek-inspiraltak/

Értékelés

Karakterek - 65%
Történet - 60%
Tartalom - 60%
Látványvilág - 68%
IMDB - 55%
RottenTomatoes - 20%
Filmezzünk.hu - 65%

56%

User Rating: Be the first one !
56

Article Tags: · · · · · · ·