FILMEZZUNK.HU
Újabb ütős sci-fi a láthatáron - Itt a Vivarium vadonatúj előzetese!

Újabb ütős sci-fi a láthatáron – Itt a Vivarium vadonatúj előzetese!

1243

Vivarium (2020) – Előzetes

A Vivarium című filmben Jesse Eisenberg (Social Network – A közösségi háló, Zombieland: A második lövés) és Imogen Poots (28 héttel később, Hosszú út lefelé, Fekete karácsony) egy házaspár szerepébe bújtak, akik otthont keresnek közös életükhöz.

Tom és Gemma a Yonder nevű helyre tartanak egy bizarr külsejű és viselkedésű ingatlanügynökkel. A labirintushoz hasonlatos lakópark vészjósló kisugárzással bír, teljesen néptelen, és minden háza tökéletesen egyforma. Miután a pár döntésre jut, és elhagyná a helyet, rémülten fedezik fel, hogy egy helyben köröznek. Képtelenek elmenni, így beköltöznek az egyen-barakk egyik házába. Hamarosan azonban újabb sokk éri őket: postán (!) kapnak egy csecsemőt, akit nyilvánvalóan fel kell nevelniük. A kisdeddel valami nagyon nem stimmel, ugyanis ijesztő ütemben növekszik.

A Vivarium kiindulópontja, vizuális építkezése és atmoszférája emlékeztet A stepfordi feleségekre. A trailer nagyon tudatosan nemcsak a feszült képek erejére támaszkodik, hanem felhasználja a film tavaly év végi 89%-os Rotten Tomatoes-értékelését is. A Vivarium rendezője, az ír Lorcan Finnegan a műfajban otthonosan mozog, hiszen 2016-ban már készített egy misztikus horrort Without Name címmel. Jelen alkotását a tavalyi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, és márciustól az amerikai mozik is vetítik (sajnos a hazai premier időpontról még nincs hír).

A 15 legjobb sci-fi, ami a csillagok között játszódik

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·