FILMEZZUNK.HU
8 film, amit nem érdemes kihagyni februárban!

8 film, amit nem érdemes kihagyni márciusban!

2193

Filmajánló – 2020. március

Visszafogottabb hónapon vagyunk túl, de izmosabb márciusra számíthatunk. Jön a Disney gyár következő nagy dobása, a Mulan, érkezik egy francia Oscar-jelölt dráma, sokak kedvenc Harry Potter sztárja, Daniel Radcliffe akcióba lendül, Vin Diesel gyilkológéppé válik, a Pixar legújabb animációs filmje is most fog debütálni, Jane Austen imádott, örökérvényű komédiájára, az Emmára is beülhettek, de lesz még egy akció-vígjáték Dave Bautistával, illetve jön a Hang nélkül folytatása is. Íme nyolc film, amire érdemes lesz beülni a következő hetekben.

(1) Talpig fegyverben

A történet főhőse egy videojáték-fejlesztő, Miles (Daniel Radcliffe), aki a világhálón való trollkodással tölti a szabadidejét. Csakhogy egy napon túl messzire megy, és olyan emberbe köt bele, akibe nem kellett volna. A férfi az egyik reggelen tettének sokkoló következményével kénytelen szembesülni: egy valóságos túlélőviadalt streamingelő csatorna atyja ugyanis mindkét kezére pisztolyokat fúrt, így pedig már ő sem maradhat ki a ‘játékból’.

Magyar mozibemutató: 2020. március 5.
Rendező: Jason Lei Howden
Stílus: akció, vígjáték

(2) Előre

Egy városi fantáziavilágban két tizenéves elf-fivér nem mindennapi küldetésre indul, hogy kiderítsék, maradt-e még némi varázslat a világban. A Pixar legújabb animációs filmje idén tavasszal debütál a magyarországi mozikban!

Magyar mozibemutató: 2020. március 5.
Rendező: Dan Scanlon
Stílus: animációs

(3) Bloodshot

Mi haszna a halott gengszternek? Többnyire semmi. Ray Garrison (Vin Diesel) azonban kap egy második esélyt. Egy orvosi kísérlet keretében nanorobotokat fecskendeznek a vérébe, ezzel pedig nemcsak feltámasztják, hanem szuperképességekkel látják el: és az így teremtett félig ember/félig legyőzhetetlen szuperhőst egy olyan akcióban vetik be, amelyet ember biztosan nem élne túl. A kísérlet mégsem sikerül. Bloodshotnak megvannak a maga céljai. Vin Diesel az ideális választás az új szuperhősfigurához: az év egyik legjobban várt képregényhőse elképesztő, látványos akciójelenetekkel és humorral érkezik. És persze: mindenkit legyőz.

Magyar mozibemutató: 2020. március 12.
Rendező: Dave Wilson
Stílus: akció, sci-fi

(4) Nyomorultak

A sokkoló film cselekményének helyszíne Párizs szegénységtől sújtott, legveszedelmesebb városrésze. Az azonos című rövidfilm alapján készült Nyomorultakat a 2005-ös rendbontás ihlette. A Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be, ahol a zsűri díjával jutalmazták. Idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra is jelölték, továbbá az Európai filmdíjra is jelölést kapott legjobb film, legjobb elsőfilm és legjobb forgatókönyv kategóriában.

Magyar mozibemutató: 2020. március 12.
Rendező: Ladj Ly
Stílus: dráma, thriller

(5) Emma

Jane Austen imádott, örökérvényű komédiája arról, hogy találd meg a párod, és hogyan érdemeld ki a boldogságot, most új köntösbe bújik ebben a szikrázóan élvezetes adaptációban. A csinos, okos és gazdag Emma Woodhouse riválisok nélküli fáradhatatlan méhkirálynő az ő álmos kis városában. A társadalmi osztályok nyűgeinek és a felnőtté válás kínjainak eme sziporkázó szatírájában Emma össze nem illő párok és romantikus botlások közt manőverezve találja meg a szerelmet, amely végig ott volt az orra előtt.

Magyar mozibemutató: 2020. március 12.
Rendező: Autumn DeWilde
Stílus: dráma, vígjáték

(6) Kémecském 

A profi kém és a cserfes lányka együtt szállnak szembe a rosszfiúkkal. Az 50 első randi és az Álommeló rendezője idén ősszel egy őrületesen poénos akció-vígjátékkal örvendezteti meg a mozirajongókat. A KÉMECSKÉMBEN az egykori pankrátor, Dave Bautista – aki már olyan filmekben bizonyított, mint A galaxis őrzői, a Szárnyas fejvadász 2049, vagy a Bosszúállók: Végjáték – ezúttal a komikusi oldalát is megvillantja a tehetséges Chloe Coleman (Hatalmas kis hazugságok), és Ken Jeong (Másnaposok-trilógia) oldalán. A Kémecském hamarosan a mozikban.

Magyar mozibemutató: 2020. március 19.
Rendező: Peter Segal
Stílus: akció, vígjáték

(7) Hang nélkül 2

Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl…

Magyar mozibemutató: 2020. március 19.
Rendező: John Krasinski
Stílus: horror, thriller

(8) Mulan

Az elismert rendező, Niki Caro kelti most életre Kína legendás harcosának történetét a Disney Mulan című filmjében. A rettenthetetlen fiatal lány mindent kockára tesz a családjáért és hazájáért, így válik belőle az egyik legnagyobb harcos, aki valaha született Kínában.

Magyar mozibemutató: 2020. március 26.
Rendező: Niki Caro
Stílus: akció, kaland

Így néznek ki kedvenc rajzfilmjeink a világ más országaiban

//Spencer//


Article Tags: · · · · · · · · ·