FILMEZZUNK.HU
A Specter rendőrnő névre hallgató szereplő egy küklopsz zsaru, akihez egy nyíltan homoszexuális forgatókönyvíró, Lena Waithe adta a hangját

Itt a Disney mesegyár első leszbikus karaktere

3425

Itt a Disney mesegyár első leszbikus karaktere

Első nyíltan leszbikus karakterét mutatja be a Disney „Előre” című animációs filmje, amely hat éves kortól ajánlott. Az alkotás március 6-án jelenik meg majd a mozikban és a leszbikus karaktert pedig barátnőjével hősként állítja be a Disney Pixarral együtt készített meséje. A Specter rendőrnő névre hallgató szereplő egy küklopsz zsaru, akihez egy nyíltan homoszexuális forgatókönyvíró, Lena Waithe adta a hangját.

A Specter rendőrnő névre hallgató szereplő egy küklopsz zsaru, akihez egy nyíltan homoszexuális forgatókönyvíró, Lena Waithe adta a hangját

A film producere bevallotta, hogy miközben írták a mese történetét egyértelművé vált számukra, hogy ez a karakter igazán nyitott a világ felé, így sikerült végül vele elérniük, azt amelyet szerettek volna közvetíteni a nézőknek.

„Ez egy modern fantasy film, amelyet a modern világnak akarunk bemutatni.” – mondta az alkotás rendezője, Dan Scanlon.

A film egy varázslatos univerzumban játszódik képzeletbeli lakókkal, akik elvesztették a kapcsolatukat a varázslat művészetével. Két testvér felkerekedik és egy varázspálca segítségével kinyomozza létezik-e még a világban mágia. A Disney alkotásaiban egyébként nem ez az első LMBTQ karakter. A Disney csatorna „Andi Mack” nevű sorozatában tavaly például bemutatták az első meleg tinédzser párt is. A multinacionális tömegtájékoztató és szórakoztató cég észrevétlenül már több éve elkezdte bevezetni LGBT karaktereit. Nem rég az a hír is felröppent, hogy a legújabb Pókember filmben az egyik főszereplőnek homoszexuális párt adnának.

Homoszexuális karakterrel bővül a Pókember univerzuma


Article Tags: · · · · ·