FILMEZZUNK.HU
Epikus sorozat készült II. Katalin hatalomátvételéről - itt a The Great első előzetese!

Epikus sorozat készült II. Katalin hatalomátvételéről – itt a The Great első előzetese!

1635

The Great (2020) – Előzetes

A sorozat II. Katalin (Elle Fanning) hatalomátvételét követi nyomon, ami az úgynevezett palotaforradalomban csúcsosodik ki, melynek betetőzéseként Katalin megfosztja férjét, III. Pétert (Nicholas Hoult) a trónjától. Ahogyan az író előző filmjében (A kedvenc), úgy itt is mellőzi a száraz történelmi tények felvonultatását, a cselekmény inkább lazább szálakkal kötődik a valós történelmi eseményekhez.

A sorozat első évadában megismerhetjük a fiatal, idealista Katalint, aki esküvője miatt érkezik Oroszországba. Szerelem és boldogság helyett azonban az udvar romlott, sötét világával szembesül, Péterrel kötött házassága pedig sikertelennek bizonyul. A reformokra és hatalomra vágyó Katalin a háttérben szervezkedni kezd a férfi ellen és a korona megszerzésére törekszik.

A kedvenc forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölt Tony McNamara legújabb szatírájának stílusa, valamint vizualitása már az első képsorok alapján is sok hasonlóságot mutat Yorgos Lanthimos filmjével. Gondolhatunk itt többek között az abszurd báljelenetre vagy a még furcsább nyúlvadászatra. Kicsit olyan hatást keltenek a látottak, mintha mindkét filmet ugyanabban a díszletben forgatták volna. A kedvenc az elmúlt év egyik legjobb filmje volt, így ezek a hasonlóságok csak még inkább felkeltik az érdeklődésünket a sorozattal kapcsolatban. A The Great várható premierje május 15-én lesz.

Most megismerheted 22 filmsztár partnerét a való életből

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · ·