FILMEZZUNK.HU
Corona (2020) - Előzetes

Erre nem kellett sokat várni, itt az első koronavírusfilm

1410

Corona (2020) – Előzetes

Villámgyorsan elkészült az első koronavírusfilm! Míg eddig be kellett érnünk a Vírussal, a Fertőzéssel és egy rövid videóval a kihalt Vuhanról, most már itt van nekünk a Corona című thriller, az első nagyjátékfilm, amit a koronavírus ihletett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február közepén Wuhan: The Long Night címmel egy Vuhanban veszteglő forgatócsoport közzétett egy ötperces kisfilmet, amit a koronavírus által sújtott, kihalt szellemvárosban rögzítettek. Mostafa Keshvari kanadai rendező most emelte a tétet, és leforgatta az első nagyjátékfilmet, amit a világjárvány ihletett. A Corona című thrillert a múlt hónapban forgatták egy vancouveri hangstúdióban: mivel egy liftben játszódik az egész, más helyszínre nem is volt szükség. A filmet az alkotók már készre is vágták, a gyártó Horizon Motion Pictures pedig máris árulja a vetítési jogokat – természetesen online streamelésre.

A sztori szerint hat szomszéd együtt utazik egy liftben, még a Covid-19 krízis első fázisában, és miután egy hetedik lakó, egy kínai nő is csatlakozik hozzájuk, beszorulnak, és mindenki elkezdi azzal gyanúsítani, hogy koronavírusos, és meg fogja fertőzni őket. Az utasok között a kínai nőn kívül van egy fekete liftszerelő, egy fiatal nő, egy kerekesszékes rasszista férfi, egy előkelő feleség, az épület tulajdonosa és egy eladósodott bérlő.

Amikor Keshvari a filmet forgatta, a koronavírus még nem volt világjárvány, egyedül Kínában pusztított, és mivel Vancouverben él egy nagy létszámú kínai-kanadai közösség, elég hamar szembesülniük kellett a xenofóbiával. Az alkotó azt akarta megmutatni, hogy a liftben a félelem és a rasszizmus gyorsabban terjed, mint a vírus. „Onnan jött az ötlet, hogy épp egy liftben utaztam, és híreket olvastam, ami kínai turistákról szólt, akiket megtámadtak” – nyilatkozta a rendező, aki már az elején személyesen is érintett volt, mivel szülei Iránban élnek, ami Kína után a vírus első nagyobb gócpontja lett.

Meghalt koronavírusban a Star Wars színésze

(Forrás: port.hu)


Article Tags: · · ·