FILMEZZUNK.HU
Az Osztrák horrorfilm kedvelőinek itt a Vérgleccser

Az Osztrák horrorfilm kedvelőinek itt a Vérgleccser

2049

Az Osztrák horrorfilm kedvelőinek itt a Vérgleccser

Osztrák horrorfilmből nincs olyan sok, hogy válogatni lehessen, de figyelmetekbe ajánljunk egy nem is olyan régen készült alkotást, ami a Blutgletscher, magyarul  Vérgleccser címet kapta. A rendezője Marvin Kren, a filmben pedig olyan szereplők vannak, mint Gerhard Liebmann, Edita Malovcic, Michael Fuith, Santos,  Hille Beseler,  Peter Knaack, Felix Römer és Brigitte Kren. A film pár éve a Torontói Filmfesztiválon mutatkozott be és egész jó kis darabnak ígérkezett.

Az Osztrák horrorfilm kedvelőinek itt a Vérgleccser

A sci-fi horror története az osztrák Alpok eldugott kis kutatóbázis állomásán játszódik, ahol a tudósok Janek és társa egy nap különös jelenségre figyel fel, méghozzá egy vérszínben pompázó gleccserre. Míg társa mintát vesz a szokatlan jelenségből, addig Janek kutyáját a közeli barlangban megmarja valami érdekes rókaszerű lény. A táborba visszatérve a begyűjtött mintából kimutatják, hogy valami furcsa organizmust tartalmaz, amely az élőlények szervezetébe jutva megkeveri azok génkészletét és a lehető legfurább mutációkat hozza létre. Mindeközben a környezetvédelmi miniszter-asszony és csapata úton van az állomásra. Azonban útjuk nem telik akadálytalanul, amikoris egy kis mutáns repülő rovar csípi nyakon az egyik kísérőt, majd egy pengékkel rendelkező madár szúrja szíven a testőrt. A túlélők a táborban próbálnak menedéket találni, de rövidesen azt is megtámadja egy vérre szomjazó, mutálódott kőszáli kecske. Térerő nincs, egyetlen mentsváruk a maréknyi túlélőnek az egyik adó-vevő, ami kint maradt a kutató csapat másik felénél…

A film némiképp hasonlít a Carpenter-féle Dolog c. filmre, mindentől elzárt, zord időjárási körülményeknek kitett kutatócsapat, négylábú kedvenc, megtalált idegen organizmus, ami különféle, előre nem sejthető formákban bukkan fel, csak itt különféle csúszó-mászó, négylábú, vagy éppen repkedő állatok mutálódnak össze egymással. A történetben csodaszép felvételek vannak és a film remek baljós zenei betétekkel rendelkezik, ami az elszigeteltség érzését kelti.

Érdekesség, hogy a rendező Marvin Kren a globális felmelegedést felhasználva  készített egy filmet Rammbock: Berlin Undead címmel és ez a film az öko-horror kategóriában elnyerte az Osztrák Filmdíj legjobb hang, legjobb maszk és legjobb férfi főszereplő díját.

Szerző: MéziMcFly

12 horror film, amiket valós események ihlettek


Article Tags: · · · · · · · · · · ·