FILMEZZUNK.HU
A John Wickben eredetileg nem halt volna meg a kiskutya

A John Wickben eredetileg nem halt volna meg a kiskutya

2809

A John Wickben eredetileg nem halt volna meg a kiskutya

Emlékeztetőül: John Wick (Keanu Reeves) az első részben csak nyugodt életre vágyott. Magányosan akarta tölteni a napjait: üres lakása, sportkocsija, és kutyája társaságában, mivel nem is olyan rég veszítette el rákos feleségét, Helent (Bridget Moynahan). A nő hátrahagyott kedvesének egy ajándékot egy Daisy nevű tündéri kiskutyát, valamint egy levelet, melyben elmondja, hogy Daisy segít elfelejteni a nő halálát. Daisy idővel elkezd kötődni Johnhoz, és Ő is Hozzá. Egy nap elviszi kocsikázni az ebet a 69-es Mustangjával. Találkoznak a benzinkútnál egy orosz banda trióval, élükön Joszeffel, aki ragaszkodik John kocsijának megvételéhez, de Wick nem hajlandó neki eladni, ezért Joszef egy rosszindulatú megjegyzést tesz a távozása előtt. A három férfi követi Johnt az otthonáig és késő éjszaka betörnek hozzá, majd megtámadják Johnt; végignézetik vele, hogy hogyan ölik meg Daisyt, ezt követően ellopják a kocsiját és indul a véres leszámolás, amiért elvették Tőle azt az egyet, ami felesége halála után a legkedvesebb volt számára.

John Wick: 3. felvonás - Parabellum (John Wick 3: Parabellum, 2019) - Előzetes

Két dolgot tudunk John Wickről. Ha kell egy igazi gyilkológép, és ha bántod a kutyáját, az az utolsó dolog, amit éleletben tettél. A történetet mindenki ismeri. Csakhogy nem így kellett volna lennie! Ugyanis az egész franchise azzal indult el, hogy John Wick egy bérgyilkost alakít, ahol a főgonosz fia megöli Wick kutyáját. Azonban most Derek Kolstad forgatókönyvíró közzétette, hogy ez a motívum egyátalán nem tetszett az filmstúdiónak:

„Nagyon azt akarták, hogy jól csináljuk, szóval voltak olyan sztorielemek, amelyeket nagyon nem akartak. Vágjuk ki a kutyás részt. Csak arról szóljon a film, hogy egy visszavonult bérgyilkos visszatér.”

De a filmkészítők nem adták be a derekukat és a szívszorító kiskutyás jelenetet ennek ellenére megtartották, ugyanis úgy gondolták, hogy ezt a jelentet fontos benne hagyni a filmben, mivel ez határozza meg John Wick teljes útját. Majd Derek így folytatta:

„Chadnek és Dave-nek meg kellett harcolnia érte, hogy ez a jelenet megmaradhasson és nekik lett igazuk.”

A stúdió vezetői végig izgultak magukat az első vetítésen. Ám amikor leforgatta a teljes filmet a stúdió -a nézők reakcióit látva- rájöttek, hogy a szóban forgó jelenetnél igaza volt Chadnek és Davenek, hogy az eredeti verziónál maradtak. És végülis a kiskutya halála miatt bosszúhadjáratot indító John Wick története hatalmas sikert aratott a nagyközönség számára, sőt azután még két résszel bővült John Wick akciódús útja. De itt még nincs vége, mivel már írják a negyedik rész forgatókönyvét, és az 55 éves Keanu Reeves főszereplésével már a forgatások is elkezdődtek. Keanut legközelebb a Matrix 4-ben láthajtuk viszont a mozivásznon.

Szerző: MéziMcFly

Keanu Reeves 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni


Article Tags: · · ·