FILMEZZUNK.HU
Az 5 legdurvább filmes katasztrófa

A filmtörténelem legdurvább filmes katasztrófái

26148

A filmtörténelem legdurvább filmes katasztrófái

Aki a filmgyártás berkeiben dolgozik az tudhatja, hogy mennyire nehéz szakma. Tele van szenvedéssel, nem várt eseménnyel és megannyi katasztrofális dologgal. Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy toplistát, amely a filmgyártás legnagyobb katasztrófáiról szól.

Hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy ha ismertek ti is hasonló eseteket.

A maximalista rendező

Hogy mire gondolunk konkrétan? Példának okáért vegyük Stanley Kubrick rendezőt, aki a Jack Nicholson főszereplésével készült Ragyogás egyik el nem feledett jelenetét, mikor Jack csak egy ölelésre vágyik, amikor megy fel a lépcsőn, 127-szer vetette fel. Ez a rekord a “legtöbbször újraforgatott jelenet” kategóriában. Gondoljatok bele, ha csak egy családi képet szeretnétek otthon készíteni és nem sikerült az első kép mert anyuka becsukta a szemét, már a második újrakészítés is sokszor nyűg, nem hogy százszor.

Ragyogás (The Shining, 1980)

A Jack Nicholson főszereplésével készült Ragyogás egyik el nem feledett jelenetét, mikor Jack csak egy ölelésre vágyik, amikor megy fel a lépcsőn, 127-szer vetette fel Stanley Kubrick rendező.

Hiányos technológia

A Waterworld – Vízivilág rendezője, Kevin Reynolds gondolta úgy, hogy ő bizony nem fog kényelmes stúdióban forgatni, hanem igenis kiviszi a stábot mindennap a tengerre. Kevin Costner és a többiek bánták. Nem elég, hogy ordítóan sok pénzt buktak, minden egyes nap fel kellett építeni a maketteket és úgy forgatni a produkciót, ugyanis még nem álltak készen 1995-ben azok a technológiák, amikkel sikert tudtak volna elérni. Néhány évet még lehet, hogy várni kellett volna ezzel a filmmel.

Waterworld - Vízivilág (Waterworld, 1995)

Nem elég, hogy ordítóan sok pénzt buktak a Waterworld – Vízivilág készítői, minden egyes nap fel kellett építeni a maketteket és úgy forgatni a produkciót, ugyanis még nem álltak készen 1995-ben azok a technológiák, amikkel sikert tudtak volna elérni.

A rendező durvulása

A 2016-os évben évben végre megkapta a régóta esedékes Oscar-díjat Leonardo DiCaprio. De milyen áron? Alejandro González Inárritu, A visszatérő rendezője és nem mellékesen szintén arany szobrocskával jutalmazott direktor nem semmi feltételeknek tette ki a stáb tagjait. Volt, hogy mínusz 40 fokban kellett forgatni, aminek köszönhetően többször is összefagyott az optika, illetve mivel a zseniális Inárritu nem szeret két fal között forgatni, ezért a szabad levegőn folyamatosan ki kellett táncolniuk a stábtagoknak a nap elől, hogy ne lógjon bele az árnyékuk a produkcióba. Nem lehetett gyerekmunka, de megérte nekik.

A visszatérő (The Revenant, 2015)

Alejandro González Inárritu, A visszatérő rendezője és nem mellékesen szintén arany szobrocskával jutalmazott direktor nem semmi feltételeknek tette ki stáb tagjait.

A színész meghal

A mára már kultfilmmé váló, 1994-es A holló forgatása közben több nehézséggel is szembe kellett nézni a készítőknek. Brandon Lee az alkotás főszereplője az egyik lövöldözős jelenet közben vesztette életét, amikor is valaki hasba lőtte az egyik “kellékpisztollyal”, ami utólag kiderült, hogy nem játékpisztoly volt. Mivel a produkció forgatásából már nem volt vissza sok, ezért betudták fejezni a forgatást különböző trükkök segítségével. Sajnos a tavalyi évben is történt hasonló eset, annyi különbséggel, hogy a színész nem forgatás közben vesztette életét. Sokan már kitalálhatták, hogy Paul Walker-re gondoltunk, aki egy jótékonysági este után hazafelé menet szenvedett autó balesetet, amit nem élt túl. Nos, a Halálos iramban 7. részéből még bőven volt vissza jelenet amit fel kellett volna venni, de ezt szintén meg tudták oldani az alkotók, köszönhetően a modern technikáknak.

A holló (1994, The Crow)

Brandon Lee, A holló című alkotás főszereplője az egyik lövöldözős jelenet közben vesztette életét, amikor is valaki hasba lőtte az egyik “kellékpisztollyal”, ami utólag kiderült, hogy nem játékpisztoly volt.

Többen is meghalnak

Az 1956-os, The Conqueror című filmhez kötődik egy elképesztő tragédia. A 220 fős stábból 91-en vesztették életüket rákban a forgatás utáni években. Köztük volt a híres neves, Oscar-díjas John Wayne is. Hogy miért fertőződtek meg? Valaki úgy gondolta, hogy a közeli Nevadában végrehajtott atombomba kísérletek mellett forgatni nem okozhat gondot. Sajnos súlyos gondokat okozott.

The Conqueror (1956)

A The Conqueror 220 fős stábjából 91-en vesztették életüket rákban a forgatás utáni években. Köztük volt a híres neves Oscar-díjas John Wayne is.

12 színész, aki úgy halt meg hirtelen, hogy még be sem mutatták legújabb filmjét

Hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy ha ismertek ti is hasonló eseteket.

(Címlapkép forrása; Cikkünket ez a videó ihlette)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · ·