FILMEZZUNK.HU
Sylvester Stallone rendezi a Creed 2-t!

Új Rocky film a láthatáron!

6591

Új Rocky film a láthatáron!

Június 9-étől lesz elérhető a 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic címet viselő dokumentumfilm. Bepillantást nyerhetünk a Rocky színfalai mögé, méghozzá Sylvester Stallone vezetésével, jelenti a Deadline.  Az új, még soha nem látott felvételeket is tartalmazó dokumentumfilm a Rocky forgatását meséli el, anekdotákkal megtűzdelve. 44 évet utazunk vissza az időben, hogy lássuk a legendás film elkészültét Sylvester Stallone narrációjával kísérve.

40 Years of Rockyt Derek Wayne Johnson rendezi, aki John G. Avildsenről, a legendás bokszfilm rendezőjéről készített dokumentumfilmet 2017-ben. A mostani filmben látható eredeti videófelvételeket Avildsen és Lloyd Kaufmann, a Troma Entertainment alapítója vették fel 8 mm-es filmen. Láthatjuk Stallonét, Carl Weatherst és a szereplőgárda többi tagját többek között sminktesztek és a bokszmeccsek koreográfiájának gyakorlása közben. A legizgalmasabb rész viszont Stallone sztorizgatása lesz, amint elmeséli, hogyan sikerült kezdő színészként beverekednie magát Hollywood berkeibe a Rocky forgatókönyvével a hóna alatt.

Az 1976-os low budget bokszfilm létrejötte ugyanis Hollywood egyik legfelemelőbb története. A legenda szerint Stallone, az akkoriban ismeretlen, befutni vágyó fiatalember egy Muhammad Ali bokszmeccset nézve kapott ihletet a forgatókönyvhöz.

Három nap alatt meg is írta, majd hónapokig házalt a stúdióknál azzal a kikötéssel, hogy csakis ő maga játszhatja a főszerepet. Senki sem lelkesedett nagyon az ötletért, de végül a United Artist beszállt a projektbe, igaz, limitált büdzsével. A 28 nap alatt elkészült film a várakozások ellenére óriási siker lett, az 1977-es gálán három Oscart is bezsebelt, Stallonét pedig rögtön a sztárságba repítette. A 40 Years of Rocky június 9-én debütál digitálisan, az Egyesült Államokon kívül az Amazon Prime-on lesz elérhető a Rocky-rajongók számára.

10 nagyszerű film, ami bizonyítja, milyen fontos a kitartás

 

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · ·