FILMEZZUNK.HU
40 szimbolikus autó a filmtörténetben

40 szimbolikus autó a filmtörténetben – 2. rész (2020)

4432

(31) Drive (2011) Chevrolet Chavelle Malibu 1973

40 szimbolikus autó a filmtörténetben

Nicolas Winding Refn ezzel a stílusbombával alapozta meg hírnevét, és oly sokféle stílusjegyeket kever filmjében, mint Tarantino. A Drive-ban a Carsploitationra jellemző kliséhalmazok tömkelege fedezhető fel, és lassúságával nem sokan tudtak kibékülni, nálam mindenesetre Ryan Gosling játéka betalált. A főhős éjszakai, városban autózós jeleneteit, ugyanaz a szintipop zenei stílus kíséri, mint ami a 80-as évekre volt jellemző.

(32) Magnum (1980-1988) Ferrari 308 GTS 1978

40 szimbolikus autó a filmtörténetben

Thomas Magnum sose a saját olasz sportkocsijával feszített a napsütötte Hawaii tengerparton, hanem a főnökéét vette kölcsön. Kicsit nyomozgatott, furikázott a Ferrarival 8 éven át, a gyönyörű lányok társaságát valahogy el kellett viselnie, és a morcos főnökét, Higgins-t. A bajusz annyira összenőtt Tom Selleck-el, mint Magnum sorozat a 308 GTS-el.

(33) Smokey és a Bandita (1977), Pontiac FireBird Trans-Am 1977

40 szimbolikus autó a filmtörténetben

Az igazságosztó Bulldog Sheriff munkáját megkeserítő Smokey és a legendás autója máig megdobogtatja a szívünket, szép emlékeket nyújtott. Burt Reynolds és Sally Field filmje igazi kultuszfilmmé vált az idők folyamán.

(34) Transformers (2007) Chevrolet Camaro 2006

40 szimbolikus autó a filmtörténetben

A filmbéli darázs egy ötödik generációs Camarová alakul át, és ami az érdekes, hogy mindez a kiadás előtti időkben történt, tehát a Transformers-nek hatalmas szerepe volt abban , hogy a Chevrolet-es eladásokat megdobja. A Chevi megkockáztatta a koncepciót, és mondhatni sikerrel is jártak.

(35) Thelma és Louise (1991), Ford Thunderbird 1966

40 szimbolikus autó a filmtörténetben

A két barátnő a férjeiket elfeledve gondolnak egyet és a szürke életüket hátrahagyva egy kis szabadságra vágynak, és a kopott, kék Thunderbird kabrióval útnak indulnak. A csúcspont jelen filmnél nem egy száguldásba torkolló végkifejlet, hanem a rendőrség által bekerített területről a bátorságukat összeszedve elugratnak a szakadék felé, és ezzel az emlékezetes repüléssel ér véget Ridley Scott filmje.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·