FILMEZZUNK.HU
Magyar szinkronos előzetest kapott a SpongyaBob: Spongya szökésben

Több mozifilm, köztük a SpongyaBob-film sem fog szerepelni a premierfilmek műsorán

1748

Több mozifilm, köztük a SpongyaBob-film sem fog szerepelni a premierfilmek műsorán

Igaz, az elmúlt időszakban úgy éreztük kicsit fellélegezhetünk, hiszen folytatódnak a mozifilmek forgatási munkálatai, újra nyitottak a mozik. De hiába vannak lazítások a járvány első hullámának lezajlása után, hatását a mozik is nagyban megérzik. Több premierfilmre is igaz, hogy bár úgy volt, bemutatásra kerülnek a mozikban, ennek ellenére a stúdiók úgy döntöttek, hogy mégsem kerülnek vetítésre. És hogy mindez minek köszönhető?  A Universal a Trollok a világ körült streamingon mutatta be a nagyközönség előtt, és ez minden idők legnagyobb digitális nyitányát produkálta, így más stúdiók is követik a példájukat például azért, hogy az előre láthatólag  nem túl sikeres bemutatókat elrejtsék a szélesebb közönség elől. Érthetetlen, hogy azok a vetítések, amikre igencsak lenne igény, a stúdiók miért gondolják azokat mégis „elrejteni”?

Több mozifilm, köztük a SpongyaBob-film sem fog szerepelni a premierfilmek műsorán

És hogy mit is jelent pontosan a „streaming” kifejezés? A videó streamelés az a módszer, amellyel egy élőben közvetített, vagy egy előre rögzített videót tesznek elérhetővé internetes megtekintésre. Az ilyen videók megtekintéséhez nem szükséges a teljes videó fájlt letölteni, így rengeteg idő spórolható meg, ha az ember csak egy bizonyos részére kíváncsi annak. A mozikba mégsem kerülő premierek száma pedig nő: elmarad a Artemis Fowl, A Scooby, vagy az egyik animációs élőszereplős hibrid film, a The One and Only Ivan, amit eredetileg augusztusban mutatott volna be a Disney, aminek főszereplője Ivan, a gorilla. Öröm az ürümben, hogy legalább digitális premierdátumot kap augusztus 21.-re, amit a Disney+-on lehet majd megtekinteni.

A történet bővebb leírása: “Ivan egy nagyon jó természetű gorilla. A Nagy Csúcs Bevásárlóközpont és Játékterem 8-as kijáratánál él és hozzászokott ahhoz, hogy emberek bámulják lakhelyének üvegfalain át. Ritkán hiányzik neki az az élet, amelyet egykor a dzsungelben élt, valójában alig-alig gondol rá. Ehelyett nemrég látott tévéműsorok jutnak az eszébe és jó barátjával, Stellával, egy idős elefánttal és Bobbal, egy kóbor kiskutyával tölti a napjait. De leginkább a művészetről gondolkodik és arról, hogyan lehet színekkel és jól rajzolt vonalakkal megragadni egy mangó ízét vagy a falevelek susogását. Azután találkozik Rubyval, az elefántbébivel, akit elragadtak a családjától, és akinek a hatására már más szemmel látja az otthonukat és a művészetét. Amikor Ruby megérkezik, vele jön a változás is, és most már Ivantól függ, hogy vajon jobbra tudja-e fordítani az életüket.” Katherine Applegate humort és megrendítő érzelmeket vegyítve hozza létre Ivan felejthetetlen, egyes szám első személyben elmesélt történetét, amely a barátságról, a művészetről és a reményről szól.

Ivan, a gorilla

És máris itt a következő mozikban végül mégsem vetített SpongyaBob-film. Ugyanis a Paramount stúdió úgy döntött, hogy újra elhalasztja a SpongyaBob: Spongya szökésben című film bemutatóját, végül pedig nem is kerül a mozikba. Jó hír, hogy szintén igaz erre a vetítésre is, hogy digitális premierdátumot fog kapni, de csak 2021-ben tudjuk megnézni a tengeri szivacs legújabb kalandjait, de már nem a mozikban, hanem a CBS All Access streaming szolgáltató kínálatában. Ez sajnálatos hír, ugyanis igencsak nagy volt rá az igény. Ez nem várt fordulat, mivel a SpongyaBob: Spongya szökésben csak egy előzetese 5 millió dollárba fájt, ennek ellenére a stúdió nem engedélyezi a bemutatását. A premierdátum eleve is tolódott, június 11.-ről augusztus közepére csúsztatták, majd törölték a bemutatót.  A 2004-es SpongyaBob – A mozifilm csupán 30 millió dollárból készült és világszerte 140 millió dollár folyt be, a 2015-ös SpongyaBob: Ki a vízből! pedig 74 millió dollárból hozták össze és csaknem 326 dollárt kaszáltak be.

Az új SpongyaBob-film leírása: „Mindannyiunk kedvenc házicsigáját, Csiguszt elrabolják, ezért SpongyaBob és Patrick nekivágnak a kalandos útnak Atlantic City elveszett városába, hogy hazahozzák. Ahogy a fergeteges mentőakció veszélyei és poénjai között lavíroznak, SpongyaBob és cimborái újfent bizonyítják, hogy a barátság erejét semmi sem múlhatja felül”. Ebben az animációban a két jóbarát találkozik Keanu Reevesszel is, amit már a film előzetesében is láthattunk.

Szerző: MéziMcFly

10 népszerű rajzfilm, amit betiltottak egyes országokban


Article Tags: · ·