FILMEZZUNK.HU
Meghalt John Travolta felesége, Kelly Preston

Meghalt John Travolta felesége

8389

Meghalt John Travolta felesége, Kelly Preston

Kelly Preston két év komoly harc után, 2020. július 12-én, rák miatt elköltözött az élők sorából. A színésznő 1991 óta volt John Travolta felesége, együtt készítették el a Háború a Földön című 2000-es sci-fit. Emlékezetesebb filmjei közé tartozik a Mischief – Első randi (1985), az Ikrek (1988) és a Jerry Maguire – A nagy hátraarc (1996). Preston további szereplései közt található a Nekem 8 (1997), A macska – Le a kalappal! (2003), a Vén csontok (2009) és a Gotti (2018) – utóbbi két filmben szintén Travolta partnereként szerepelt.

John Travolta és Kelly Preston

Kelly Preston Kelly Kamalelehua Smith néven született Honolulun és itt is nevelkedett. Családja hawaii mellett angol, ír, német és skót felmenőkkel is rendelkezik. Édesanyja, Linda Carlson adminisztrátorként dolgozott egy mentális egészségközpontban, nevelőapja, Peter Palzis személyzeti igazgató volt. Vér szerinti apja vízbe fulladt, amikor a lány még csak hároméves volt, így Palzis nevelte fel. Tizennégy éves korában szülei elváltak egymástól, Preston édesanyjával és Chris Palzis nevű féltestvérével (aki később forgatókönyvíró lett) két évre Ausztráliába költözött. A lányt tizenhat évesen fedezte fel egy divatfotós, ezután kezdett modellkedni. Korábban egy évet Irakban is élt.

Tizenéves korában már szerepet kínáltak neki A kék lagúna című filmben, de végül Brooke Shields kapta meg a főszerepet.A honolului Punahou School tanintézményben érettségizett le 1980-ban, ezt követően Los Angelesbe költözött. Itt drámát, valamint színjátszást tanult a Dél-kaliforniai Egyetemen, továbbá a Kaliforniai Egyetemen. John Carpenter Christine című 1983-as filmjében kapott egy kisebb szerepet és a film forgatása közben találta ki eredeti, nehezen megjegyezhető neve helyett a Kelly Preston nevet.

Preston 1985-től 1987-es válásukig Kevin Gage színész felesége volt. A színésznő George Clooneyval is párkapcsolatban élt, illetve 1990 körül rövid időre Charlie Sheen jegyese volt, aki a hollywoodi pletykák szerint egy alkalommal fegyverrel meglőtte a színésznőt (Preston egy 2011-es interjúban azt állította, baleset történt és Sheen nem szándékosan lőtt rá). 1987-ben ismerte meg John Travoltát a Zűrös páros című film forgatásán. 1991 szeptemberében házasodtak össze, három gyermekük született: Jett (meghalt 2009-ben), Ella és Benjamin. Travoltához hasonlóan Preston is a szcientológia követője volt, 1991-es párizsi esküvőjüket az egyház egyik lelkésze vezette le. A csodálatos színésznő két évig küzdött a borzalmas rákkal, sajnos utóbbi győzött. Nyugodjék békében!

10 híresség, akiknek meghalt a gyermekük

(via people.com)


Article Tags: · ·