FILMEZZUNK.HU
Zöld utat kapott a legújabb Marvel film forgatása

Zöld utat kapott a legújabb Marvel film forgatása

1193

Zöld utat kapott a legújabb Marvel film forgatása

A Marvel negyedik fázisának címei a következők: Fekete Özvegy, Örökkévalók, Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, a  még cím nélküli Pókember folytatás, Thor: Love and Thunder és a Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Most a negyedik fázis 3. filmjét forgatták, tehát a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendáját (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings).  Ez a film a Marvel moziuniverzum (MCU) huszonhatodik filmje. Érdekessége, hogy ez a film az első a Marvel univerzumban, melynek főszereplőjét egy ázsiai szuperhős fogja alakítani.

Zöld utat kapott a legújabb Marvel film forgatása

A koronavírus miatt -mint annyi más film- a Marvel is kénytelen volt 3 hónapig szüneteltetni a munkálatokat.  Ha minden jól megy, már július végén folytatódik a forgatás  Ausztráliában. A filmet Dave Callaham és Steve Englehart írták. A rendező pedig Destin Daniel Cretton lesz (Az üvegpalota, A kegyelem ára). A film főszereplői lesznek: Simu Liu -aki Shang-Chit fogja alakítani-, továbbá Awkwafina,  Tony Chiu-Wai Leung és Fala Chen.

Mit érdemes tudni Shang-Chi-ről?

Shang-Chi, azaz The Master of Kung Fu először 1973-ban látott napvilágot a képregényekben, pontosabban a Special Marvel Edition 15-ös számában.  Shang-Chi később a The Avengers és a Heroes for Hire csapattagja is volt. Shang-Chi a Marvel-képregények egyik legrosszabb gonosztevőjének a fia, ő maga azonban a legnagyobb hősök közé tartozik. Az egész életét a harcművészeti tudásának tökéletesítésére tette fel. Ahelyett, hogy a képességeit arra használná, hogy ismeretséget szerezzen vagy vagyont halmozzon fel velük, ő inkább a világot járja, hogy ahol kell, szembeszálljon a gonosszal. Néha egyedül dolgozik, máskor olyan hősök oldalán küzd, mint Pókember, Fenegyerek és a Bosszúállók. Akárhová is megy, Shang-Chi reményt ad az ártatlanoknak,  akik pedig elég ostobák ahhoz, hogy meg merjenek küzdeni vele, azok az összecsapást követően rettegik a nevét.

Shang-Chit-nek nincsenek szuperképességei, de kétkezi harcban valószínűleg ő a Marvel-képregények világának legjobbja. Többféle fegyveres és fegyver nélküli harcmodorra is kiképezték, és mivel tökéletesen uralja a teste csijét, Shang-Chi elég erős ahhoz, hogy fémet törjön, és elég gyors ahhoz, hogy a felé repülő golyókat kikerülje. Ugyanakkor a Marvel az utóbbi időben egy kicsit változtatott a karakteren, és adott neki egy szuperképességet: Shang-Chi immár képes arra, hogy megsokszorozza magát, és az általa kreált másolatok mind ugyanolyan jól küzdenek, mint ő.

A film bemutatója eredetileg az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is 2021. februárban lett volna, de a koronavírus járványra való tekintettel a Fekete Özvegy című filmet eltolták, így az összes soron következő filmeket is. A filmet Amerikában 2021. május 7-én mutatják be, a magyar bemutató dátumáról még egyelőre nincs hír.

Szerző: MéziMcFly

Jöhetnek a Sötét Bosszúállók?


Article Tags: · ·