FILMEZZUNK.HU
Lefújták, de mégis bemutatják hazánkban az Artemis Fowl-t

Lefújták, de mégis bemutatják hazánkban az Artemis Fowl-t

971

Lefújták, de mégis bemutatják hazánkban az Artemis Fowl-t

Az Artemis Fowl még tavaly augusztusban mutatkozott volna be a mozivásznon, de eltolták a premier dátumát egészen 2020. májusáig. Aztán úgy volt, hogy a koronavírus miatt végleg el is marad a régen várt Artemis Fowl fantasy film. Majd a Disney+-on végül mégis bemutatásra került, de Magyarországon az a csatorna nem elérhető. Végül azonban hazánkban is bemutatásra kerül a film, igaz nem a mozikban, hanem a TV-k képernyőjén. A HBO-GO-n augusztus 9-én debütál a film magyar felirattal, augusztus 23-án pedig szinkronosan is megtekinthetjük a premiert.

Az Artemis Fowl egy fantasy regény sorozat, melynek szerzője Eoin Colfer ír író. A sorozatnak hét része jelent meg,  két kiegészítő könyv is született ezen témában, valamint az első két kötetből képregény adaptáció is készült. Ezen regényen alapul a hamarosan bemutatkozó film. A történet egy 12 éves fiúról szól, akinek az összes felmenője briliáns bűnöző.  Egy nap részese lesz egy erőt és ravaszságot  igénylő küzdelemben olyan nagy hatalmú, titokzatos tündérekkel, akik talán apja eltűnése mögött állnak. A srác kétségbeesetten próbálja megmenteni elrabolt apját, akiért váltságdíjat követelnek. Ahhoz, hogy kifizethesse, be kell épülnie egy ősi, titkos civilizációba, a tündérek hihetetlenül fejlett világába  és meg kell szereznie az emberrabló számára az Aculost, a tündérek legféltettebb varázslatos szerkezetét.

A filmet Kenneth Branagh rendezte. Kenneth többek között olyan filmeket rendezett, mint a 2011-es Thor, Jack Ryan: Árnyékügynök, Hamupipőke vagy a Gyilkosság az Orient expresszen. Főszereplők: Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Josh Gad, Tamara Smart, Nonso Anozie, Josh McGuire, Nikesh Patel és Adrian Scarborough, illetve Colin Farrell és Judi Dench.

Szerző: MéziMcFly

A 2000-es évek 10 legmenőbb nyomozópárosa


Article Tags: · · · · · · · · · · ·