FILMEZZUNK.HU
Vérfagyasztó előzetes érkezett a Sputnik című orosz sci-fi horrorhoz

Vérfagyasztó lett a Sputnik című orosz sci-fi horror legújabb előzetese!

4857

Sputnik (2020) – Előzetes

Az orosz filmgyártás egy ideje figyelemreméltóan teljesít a populáris művek terén. A trend tíz éve, az Éjszakai őrséggel kezdődött. Azóta már gyakorlatilag az összes hollywoodi zsáner és alműfaj hazai megfelelőjét meggyőző minőségben produkálták egykori „testvéreink”, képregényfilmtől a katasztrófafilmen át a kosztümös moziig. A trend legfrissebb darabja egy hónapja jelent meg – a világjárvány miatt – digitális formában Oroszországban, amelyhez most érkezett egy új előzetes is.

A történet szerint 1983-ban járunk, a hidegháború utolsó, feszült éveiben. Egy kéttagú, földkörüli űrmisszióval valami rejtélyes és ijesztő történik, miközben visszatérnének a Földre. A landolás előtt egy nappal – ahogy az lenni szokott ilyen filmekben – a földi irányítás el is veszíti a rádiókapcsolatot a legénységgel. A kazahsztáni földet érés után megtalálják a roncsokat, de csak a parancsnok, Konstantin Veshnyakov (Pyotr Fyodorov) éli túl az eseményt. Miután Veshnyakov mentális és fizikai állapotának felmérése zajlik, kiderül, az asztronautával együtt valami nagyon ijesztő is visszatért a Földre. A testében rejtőzik egy veszélyes idegen lény. A kitörő kreatúrát ugyan minden erejükkel próbálják karanténban tartani, a szörnyeteg mégis elszabadul.

Sputnik az elsőfilmes Egor Abramenko rendezése, a főbb szerepekben Fyodorovon kívül Oksana Akinshina és Fedor Bondarchuk láthatóak. A fent leírtak alapján nyilvánvalóan felmerül bennünk, hogy Abramenkóék összelopkodták a műfaj eddigi történetében ezerszer látott kliséket, különös tekintettel az Alien-filmek alapképletére. Hogy ez tényleg így van-e, és egy lapos közhelyszótárral van-e dolgunk, vagy a zsánerpanelek újszerű felhasználásával, az kiderül augusztus 14-én, ugyanis a Sputnik akkor lesz elérhető digitális formában.

12 horror film, amiket valós események ihlettek

(Forrás: filmtekercs.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·