FILMEZZUNK.HU
A legjobb cápás filmek

13 cápás horrorfilm, amiket végigretteghetsz a hétvégén

55218

A legjobb cápás filmek

A tenger egy csodás hely és remek kikapcsolódás helyszíne. Lehet vitorlázni, vizisíelni, szörfözni, flyboardozni, quadskizni, hajókázni és még sok minden mást csinálni. Azonban a tenger számos veszéllyel fenyeget, mondjuk egy cápa előbukkanásával. Összegyűjtöttünk Nektek 13 cápás filmet kronológiai sorrendben, köztük igaz történetekkel, amik közül biztos van olyan, amit még Te sem láttál.

(1) Ahol a cápa az úr (1969)

Ki gondolta volna, hogy a híres Samuel Fuller az ekkor még nem híres és bajusztalan Burt Reynolds főszereplésével egy jó kis cápás filmet rendezett 5 évvel a műfajt meghatározó A cápa előtt? Kevesen, mivel maga Fuller a legszívesebben letagadta volna a filmet, amelynek forgatásán valóban megölt egy búvárt egy cápa, miközben forgott a kamera, és a producerek ragaszkodtak hozzá, hogy a jelenet maradjon a filmben. Maradt is, a rendezőt pedig kötötte szerződése, de a vágásban már nem vett részt, ahol szerinte rengeteg dolgot változtattak meg az eredeti elképzeléshez képest. A film hőse egy fegyvercsempész, aki kénytelen a tengerbe dobni a szállítmányát, amit csak úgy szerezhet vissza, ha búvárként besegít egy hajóroncs feltárásában a cápáktól nyüzsgő tengeren a szudáni partvidéken.

A legjobb cápás filmek

(2) A cápa (1975)

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja… Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy – szerinte – vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják – csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával…

A legjobb cápás filmek

(3) Cápa 2. (1978)

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

A legjobb cápás filmek

(4) Háborgó mélység (1999)

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

A legjobb cápás filmek

(5) Nyílt tengeren (2003)

Ha egy filmről tudjuk, hogy megtörtént eseten alapszik, valahogy sokkal hátborzongatóbb benne minden. A Lonergan házaspár 1998 januárjában a híres ausztráliai Nagy-korallzátonynál búvárkodott, ám a túrát szervező vállalkozás hajója úgy indult vissza, hogy őket elfelejtették felvenni és a gondatlanság a kikötőben sem derült ki. A lelkes amatőr búvár rendező, Chris Kentis megváltoztatta a neveket és élt némi művészi szabadsággal, de alapvetően ezt a történetet dolgozta fel rendkívül hitelesen. Hősei fiatal házasok, akik régi álmukat valósítják meg, amikor befizetnek egy búvárkodással egybekötött nyaralásra, de leszakadnak a húszfős búvárcsoporttól és magukra maradnak az óceán kellős közepén. A félmillió dollárból készült filmet 2 és fél millióért vette meg egy vállalkozó szellemű forgalmazó, akik végül 55 milliót zsebelt be érte.

A legjobb cápás filmek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·