FILMEZZUNK.HU
Cameron Diaz 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Cameron Diaz 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

33580

Cameron Diaz legjobb filmjei

Cameron Diaz, becenevén “Cami” 1972. augusztus 30-án született színésznő és szinkronhang. Édesapja Emilio, kubai bevándorlók USA-ban született fia, olajfúró brigádvezető volt. Édesanyja Billie Early német, angol, holland és cseroki származású, amerikai születésű exportügynök. Első jelentős szerepét 1994-ben kapta, a Maszk című filmben, Jim Carrey oldalán. Ezt követően számos nagy sikerű produkcióban szerepelt, a Shrek-filmekben pedig Fiona hangját kölcsönözte. A folyton szórakoztató Cameron Diaz a napokban ünnepli születésének a 48. évfordulóját, aminek apropójából összeválogattuk az általunk legjobban szeretett alkotásait.

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésznőtől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Cameron Diaz produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Álljon meg a nászmenet! (My Best Friend’s Wedding, 1997)

A film ősöreg kérdésre válaszol: lehet-e igaz barátság, de csakis barátság férfi és nő között. Nem. Julianne (Julia Roberts) furcsa szerződést köt egyetemi évfolyamtársával, Michaellel (Dermot Mulroney). Ha 28 éves korukig egyikük sem szeret bele másba, összeházasodnak. Ám addig csupán a legjobb barátságban élnek. Sokáig tökéletesen működik a dolog. Michael azonban az utolsó pillanatban megtalálni látszik az igazit, sőt meg is kéri a kezét. Julianne ekkor döbben rá, hogy mekkora szamár.

Dermot Mulroney és Cameron Diaz Julia Roberts javaslatára kapták meg a szerepet. A csokordobást a Cuneo Múzeum és Kertészet nagytermében vették fel. A stáb valaová elrakta a teremben található hatalmas szőnyeget, amit a múzeum alkalmazottai hónapokig kerestek.

9. Várandósok (What to Expect When You’re Expecting, 2012)

A film öt pár életét mutatja be, amint életük egyik legnagyobbnak tűnő feladatára készülnek. Fájdalmakkal, várakozással, készülődéssel teli napjaik a babavárás kilenc hónapján át tartanak, a cél pedig az, hogy mindannyian jó szülővé váljanak.

8. Keresd a nőt! (There’s Something About Mary, 1998)

A történet egyszerű. Ted (Ben Stiller) még a gimiben beleszeret Marybe (Cameron Diaz), ám csak 13 évvel később döbben rá, hogy élete nagy és egyetlen szerelmét szalasztotta el akkor a szalagavató napján egy szerencsétlen incidens miatt. Felbérel tehát egy detektívet, hogy keresse meg a nőt. A szaglász megtalálja, és legott bele is habarodik – ám ezzel az érzéssel nincs egyedül, Mary nyomában egész hódolótábor lohol.

Matt Dillon és Cameron Diaz a film forgatása alatt egy párt alkottak. Az “AFI 100 év” elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI’s 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 27. helyen végzett a TOP 100-ban.

7. Kéjjel-nappal (Knight and Day, 2010)

A film középpontjában Milner (Tom Cruise) és June (Cameron Diaz) története áll. A pár folyamatosan szökésben van, életük izgalmas, néha majdhogynem halálos kalandokkal fűszerezve. Gyakran semmi és senki – őket is beleértve – nem az, aminek látszik. Alkalmi szövetségek és váratlan árulások szegélyezik menekülésüket, mindeközben bejárják a Föld szinte valamennyi pontját. Ám a túlélés csak és kizárólag azon múlik, hogy vajon az igazság vagy a bizalom győzedelmeskedik…

Egyetlen jelenetet leszámítva Tom Cruise nem vett igénybe kaszkadőri segítséget. Egyedül az ausztriai menekülés során ugrott le helyette egy dublőr a háztetőről. Cameron Diaz egy 1966 Pontiac GTO típusú autót vezet a film végén, ha lenne az olvasóink között nagy autórajongó.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·