FILMEZZUNK.HU
Cameron Diaz 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Cameron Diaz 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

33579

6. Shrek (2001)

Shrek, a zöld óriás mindaddig vígan éldegélt mocsarában, míg egy napon elfoglalták otthonát a hajléktalan mesefigurák. Történt ugyanis, hogy a gonosz Farquaad nagyúr éktelen dühében elzavarta a környékről a három kismalacot, Hófehérkét és a törpéit, Csipkerózsikát és mindenkit, aki valaha is számított a mesebizniszben. Shrek, hogy visszakapja meghitten bűzlő lápját, elindul, hogy felelősségre vonja a helyi kényurat. Üzletet kötnek: ha Shrek szállítja neki a környék legnépszerűbb királylányát, a kiűzöttek hazatérhetnek. A helyzet azért nem ilyen egyszerű, mert a lobbanékony sárkány is kedvét lelné a bombázó hercegnőben.

A főszerepeket játszó színészek soha nem találkoztak egymással. Mindenki külön mondta fel a szövegét, míg valaki olvasta nekik a sorokat. John Lithgow, aki Lord Farquaadot játszotta, kifejezetten sajnálta ezt, mert nagyon szívesen dolgozott volna együtt személyesen Mike Myers-szel, Eddie Murphyvel, Cameron Diazzal. A jelenet, melyben Fiona hercegnő böfög, azt követően került a filmbe, hogy Cameron Diaz az egyik szinkronizálás során böfögött a kólától.

5. A Maszk (The Mask, 1994)

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

Cameron Diaznak tizenkét meghallgatáson kellet részt vennie, mielőtt megkapta volna Tina szerepét, mindössze 7 nappal a forgatás kezdete előtt. Chuck Russell rendező azt nyilatkozta, hogy Jim Carrey szereplése rengeteg digitális effektet megspórolt a stábnak, ugyanis annyira rajzfilm-figurás és ruganyos volt a színész mozgása, hogy nem kellett mindent utómunkázni.

4. Charlie angyalai (Charlie’s Angels, 2000)

Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) és Alex (Lucy Liu), a három gyönyörű lány John Bosley-val (Bill Murray) dolgozik együtt. Mindenki csak Charlie angyalaiként ismeri őket. Ezúttal Eric Knox (Sam Rockwell), egy szoftverfejlesztő cég tulajdonosa kéri a segítségüket. Legújabb, titkosan kifejlesztett programjukat ellopták. Az első számú gyanúsított Corwin (Tim Curry), a rivális cég főnöke. Az angyalok első akciójára kemény válasz érkezik. Bázisukat lerombolják, Charlie életét megfenyegetik. Az ügy bonyolultnak ígérkezik, mivel a megbízó korántsem szent. Hogyan lehet védekezni egy fantom ellen, akinek a keze mindenhová elér?

A színésznők, köztük Cameron Diaz heti öt nap, napi nyolc órán át edzettek három hónapon keresztül. Érdekesség, hogy a titkos nyelv, amin az angyalok beszélnek, finn.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·