FILMEZZUNK.HU
Magyar film készül a karanténról

Magyar film készül a karanténról

825

Magyar film készül a karanténról

A koronavírus miatt számtalan ember került hatósági házi karanténba. De nagyon sok olyan ember van, akik ha megtehették, önszántukból maradtak otthon hosszabb-rövidebb időre, hogy elkerüljék a megbetegedést. A járvány az egész világot bejárta és több ország is tervezi dokumentumfilmre vinni. Hazánkban pedig már készülőben van egy  rövidfilm, ami a mai helyzetünk témáját dolgozza fel, azon belül a karantén időszakot. Az alkotás szereplői többek között Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán, Tankó Erika, Lakatos Máté, Krausz Gergő, Tolnai Klára, Előd Álmos, Ujréti László, Pájer Alma és Lebor Lilly lesznek.

A film érdekessége, hogy mivel ezt a produkciót az állam nem támogatja, így közösségi finanszírozási kampány keretében próbálnak meg az alkotók pénzt gyűjteni rá. Ahogyan a kampányvideóban is el fog hangzani, az alkotók közleménye alapján  70 fős csapat dolgozik a projekten, és az első epizód Pásztor Erzsi főszereplésével forog.

Az ötrészes szkeccsfilm első történetében Pásztor egy idős nőt alakít, aki vendégül lát két önkormányzati dolgozót (Sütő Ildikó Ágnes, Ferencz Attila), az idősek elkötelezett segítőit. A szinopszis szerint az epizód végére a két dolgozó saját épelméjűsége fog megkérdőjeleződni. A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás lesz, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. A szkeccsfilm arra az új és kényszerű állapotra reflektál, amit az egyedüllét, vagy pont a másokkal való összezártság nehezít meg igazán. Az alkotókat az foglalkoztatja, hogy ez az új élethelyzet milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, a testre és a pszichére. A bemutató jövő tavasszal várható. A kampány első fázisában, szeptember 7-28. között a készítők 600.000 Ft összegyűjtését célozzák meg, amit a kompromisszumok nélküli technikai megoldások kivitelezésére és a megfelelő forgatási körülmények megteremtésére fordítanának. A kampányt ezen az oldalon lehet támogatni: https://stagehive.eu/hu/kampany/147

Szerző: MéziMcFly

Ez a 12 filmsztár majdnem életét vesztette forgatás közben


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·