FILMEZZUNK.HU
Óriási botrány van kialakulóban a Netflix Cukorfalatok című filmje miatt

Óriási botrány van kialakulóban a Netflix Cukorfalatok című filmje miatt

2122

Óriási botrány van kialakulóban a Netflix Cukorfalatok című filmje miatt

Szeptember 9-én mutatta be a Netflix a Cukorfalatok című francia filmet, amely már a debütálása előtt hatalmas botrányt okozott. A film poszterén ugyanis tizenegy éves lányok láthatók shortban, csőtopban és szexi pózokban, ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot, mert úgy gondolják, hogy a filmet népszerűsítő vizuális anyagok valósággal vonzzák a pedofilokat.

A Netflix elnézést kért az ízléstelen képi anyagokért, mert a plakát szerintük sem volt rendben, de a filmmel szerintük semmi baj. Az nlc filmkritikusa is kivesézte a filmet, és elárulta azt is, miért felháborító a Cukorfalatok plakátja, viszont miért nem kell betiltani a filmet. Ám a felháborodott szülők azt követelték, hogy ne mutassák be a filmet.  A botrány most azzal folytatódik, hogy egy esküdtszék vád alá helyezte a Netflixet a texasi Tyler Countyban – írja a Guardian. A filmet a gyermeket parázna módon ábrázoló vizuális anyagok népszerűsítésével vádolják, és a vád szerint a film „a szex iránti érdeklődésre” apellál, míg a filmnek „nincs komoly irodalmi, művészeti, politikai vagy tudományos értéke”.

A Netflix kiáll a film mellett, és azzal védekezik, hogy a Cukorfalatok társadalmi kommentár a gyerekek szexualizása ellen. A francia-szenegáli Maïmouna Doucouré filmjének főszereplője egy 11 éves lány, aki konzervatív családjának ellenszegülve egy lányokból álló tánccsapat tagja lesz, miközben felfedezi a nőiességét is. A kritikusok szerint egyébként a film pont a gyerekek túlzott szexualizálásának problémájára kívánja felhívni a figyelmet.

22 meglepő filmes tény, amikről alig tudtunk

(via nlc.hu)


Article Tags: · · · ·