FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott Chadwick Boseman utolsó filmje, amit halála előtt készített

Előzetest kapott Chadwick Boseman utolsó filmje, amit halála előtt készített

1085

Ma Rainey: A blues nagyasszonya (2020) – Előzetes

2020 egyik nagy filmes tragédiája volt, hogy Chadwick Boseman, a Fekete Párduc és Az 5 bajtárs sztárja igen fiatalon elhunyt hosszan tartó betegségét követően. A színészt a filmvilág egy emberként gyászolta, és amúgy mindenkit sokk-ként ért a halálhíre, mivel ha félelmetesen le is volt fogyva, titkolta rákbetegségét. Olyannyira titokban tartotta a dolgot, hogy ameddig csak tudott, hatalmas akaraterővel és jókedvvel dolgozhatott. Munkájának utolsó gyümölcse lesz a decemberben a Netflixre érkező Ma Rainey: A blues nagyasszonya, amelynek megérkezett az első hivatalos előzetese. Ezt alább megtekinthetitek!

Az biztos, hogy a címszerepet játszó kiváló Viola Davis most kicsit háttérbe fog szorulni, mert garantáltan összefacsarodik sok néző szíve, amikor a Ma Rainey trombitását, Levee-t alakító Chadwick Boseman feltűnik a színen, és sokan egyfajta “Boseman-elégiaként” fognak erre az alkotásra tekinteni.

A film egyébként egy igazi blues-legendáról szól, aki Bosemanhez hasonlóan túl korán elment: az eredeti nevén Gertrude Pridgett-et szívroham vitte el 1939-ben, mindössze 53 évesen. A mű alapja August Wilson 1984-ben színpadra vitt drámája, és ennek megfelelően a Ma Rainey-film is egy igazi Black Lives Matter-alkotás abban az értelemben, hogy a feketék húszas évekbeli hátrányos megkülönböztetését, illetve kizsákmányolását mutatja be a könnyűzeneiparon keresztül. A szinopszis szerint Chadwick Boseman Levee-je bizonyos értelemben katalizátorfigura lesz, aki bátorítani fogja a fekete előadókat – pont úgy, ahogy Boseman tette azt színésztársaival Hollywoodban.

A Ma Rainey: A blues nagyasszonya december 18-án debütál a Netflixen. Viola Davisen és Chadwick Bosemanen kívül Colman Domingo, Glynn Turman, Michael Potts és Taylour Paige játsszák a főbb szerepeket. A filmet George C. Wolfe (Az ördög Pradát visel) rendezte, a forgatókönyvet August Wilson azonos című drámája alapján Ruben Santiago-Hudson (Az ördög ügyvédje) írta.

Robert Downey Jr. is megemlékezett Chadwick Bosemanről

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · · · · · · ·