FILMEZZUNK.HU

10 meglepő érdekesség a szülinapos Julianne Moore-ról

7512

Érdekességek Julianne Moore színésznőről

Julianne Moore 1961. december 3-án született, Oscar-, és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, aki a napokban ünnepli 59. születésnapját. Karrierje a ’90-es évek elején kezdett felívelni, sorra kapott szerepet olyan filmekben, mint A szökevény, a Rövidre vágva, a Bérgyilkosok, a Jurassic Park II, de kritikailag is elismertté csak a Boogie Nights-ban nyújtott alakításával vált, amely egyben meghozta első Oscar-jelölését is. Mára az egyik legelismertebb színésznővé vált, köszönhetően a hihetetlen profizmusának. Születésnapja alkalmából lássunk most róla 10 érdekességet, amit biztos, hogy nem gondoltál volna.

10 meghökkentő tény az Oscar-díjas Julianne Moore-ról

Gyerekkor

Julie Anne Smith néven született. Édesapja, Peter Moore Smith ejtőernyős, majd katonai bíró volt az amerikai hadseregben, anyja, Anne Love (1940-2009) pszichológus; a család sosem töltött hosszabb időt egy helyen. Eredetileg orvos szeretett volna lenni.

Névváltoztatás

Mivel a színházi szereplés egyik feltétele volt, hogy belépjen a színház-szakszervezetbe, kénytelen volt nevet is változtatni, hiszen eredeti nevének nem volt olyan kombinációja, amit valaki nem viselt volna már a szakmában. Ezért két keresztnevét összevonta, és felvette apja második nevét, így lett belőle Julianne Moore.

10 meghökkentő tény az Oscar-díjas Julianne Moore-ról

Kezdeti karrier

A színésznő 1990-ben kapta meg első filmszerepét a Tales of the Darkside sorozat mozifilmes változatában, majd ezt követte több kisebb szerep olyan hollywoodi sikerfilmekben, mint A kéz, amely a bölcsőt ringatja (1992), vagy a Harrison Ford főszereplésével készült A szökevény (1993). Ebben a filmben figyelt fel rá Steven Spielberg, aki próbafelvételek nélkül főszerepet adott neki a Jurassic Park folytatásában, az Az elveszett világ: Jurassic Park (1997) című filmben. Szintén ebben az évben játszott a Boogie Nights (1997) című moziban, amelyért Golden Globe- és Oscar-díjra is jelölték.

Megmaradt Alice-nek (2014)

A film társrendezője, Richard Glatzer ALS-bem szenved, és ezért képes beszélni. Julianne Moore és Kristen Stewart is végrehajtotta a jeges vödrös kihívást (Ice Bucket Challange), melyet mindketten Glatzernek ajánlottak. A filmben statisztaként Julianne Moore fia is feltűnik.

Megmaradt Alice-nek (2014)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·