FILMEZZUNK.HU

10 meglepő érdekesség a szülinapos Julianne Moore-ról

7511

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész (2014)

Julianne Moore gyermekei egy nyaralás alkalmával olvasták a könyvet, édesanyjukat ők beszélték rá, hogy szerepeljen ebben a különleges történetben.

Szerepei

Moore különösen arról ismert, hogy problémás nőket alakít, főként olyan “átlagos nőket, akik elnyomják erős érzelmeiket”. Oliver Burkeman a The Guardian-től azt írta, hogy karakterei tipikusan “azért küzdenek, hogy valami titkos gyötrelemmel szemben fenntartsák a normalitás látszatát vagy tudatosan kudarcba fulladnak. Suzie Mackenzie, szintén a The Guardian-től a következőképpen azonosította szerepeit: “Karakterek az elidegenedés állapotában… nők, akik megfeledkeztek magukról vagy elvesztették magukat. Emberek, akiknek kérdéses identitása kérdéses.”

Őrült, dilis, szerelem

Julianne Moore, mint író

A színészet mellett jelentős sikereket ért el gyermekkönyvek szerzőjeként is. Első könyve, a 2007-ben megjelent Freckleface Strawberry (Szeplős arcú Eper) a New York Times bestsellerévé vált. A könyvből készült musicalt New Yorkban mutatták be 2010-ben. A történetből könyvsorozat lett: a negyedik rész 2013 szeptemberében jelent meg.

Érdekességek Julianne Moore színésznőről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·