FILMEZZUNK.HU
Overcomer - Győztes

Megérkezett a Netflix keresztény verziója, a PureFlix

3087

Megérkezett a Netflix keresztény verziója, a PureFlix

A hit alapú filmeket bemutató online streaming szolgáltatók hiánya miatt a Sony Pictures hozta létre a Pure Flix, azaz a Tiszta Filmek nevű Netflixhez hasonló szolgáltatást, amellyel vidám, és tiszta tartalmú filmeket fognak vetíteni. A Pure Flix a fél tucat világhírű streaming platformok között főleg a keresztény közönséget célozza majd és azt a Sony leányvállalata az Affirm Entertainment hozta létre, amely jelenleg csak hatósági jóváhagyásra vár.

Imával nyert csaták (War Room)

A vállalatnak konkrét elképzelései vannak arról, hogy pontosan mi is számít keresztény tartalomnak. Köztük van a világhírű Jennifer Garner szereplésével megjelent “Mennyei Csoda”, “Az Isten nem halott” című trilógia, a “War Room – Imával nyert csaták” és “A Csillag” nevű animációs film is, amely Krisztus születését mutatja be. Keith Le Goy, a Sony gyártási és hálózati elnöke elmondta, hogy az új szolgáltató segítségével nem csak alkotni, de meg is tudnak olyan filmeket osztani a nagyközönséggel, amelyek hatással vannak a nézőkre és egyben szórakoztatóak is.

Ezzel a kezdeményezéssel kiderül, hogy Hollywood mennyire szeretné elérni a keresztény fogyasztókat, főleg miután a koronavírus idején a mozik zárva tartanak és mindenki otthonról nézi a filmeket.

A Sony bejelentése azt követően történt, hogy a Disney bejelentette, hogy saját streaming szolgáltatója, a Disney+ eddig több, mint 73 millió feliratkozót szerzett világszerte. Míg a Netflixnél ez a szám a pandémia során 195 millióra nőtt. Mióta a Pure Flix szolgáltatása elindult tavaly decemberben, 350.000 feliratkozót szerzett és idén tavasszal 40%-al nőtt a felhasználóik száma.

Bár több szolgáltató próbálta meg replikálni a világszerte népszerű HBO Max/Go, Netflix, Amazon Prime és Disney+ filmes könyvtárát, mégis sikerült ezeknek újra és újra bevonzani a keresztény közönséget olyan filmekkel, mint az “Életem a szörf” (Soul Surfer), a “Fiatal Messiás” (The Young Messiah) vagy a “Tűz Hangjai.” (Voices of Fire) Szakértők szerint rengeteg keresztény nézi a Netflixet és a Disney+-t is, de ha valaki, akkor a Sony fel tudja venni velük a versenyt. A Pure Flix pedig az első példa arra, hogy egy nagy stúdió hoz létre csak keresztények számára ilyen online felületet.

A 14 legjobb keresztény film, ami megerősítheti a hitedet

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · · ·