FILMEZZUNK.HU
Jön a Marvel első muszlim szuperhőse!

Jön a Marvel első muszlim szuperhőse!

1257

Jön a Marvel első muszlim szuperhőse!

Évek óta keringenek a pletykák arról, hogy a Disney majd valamikor egy tévésorozatban mutatja be a rajongóknak Marvel Kapitány „kishúgát”, Ms. Marvelt – ám most már megvan az őt alakító színésznő, a Hollywoodban még teljesen újoncnak számító Iman Vellani személyében!

Jön a Marvel első muszlim szuperhőse!

Ms. Marvelnek persze nincs túl sok köze az igazi Marvel Kapitányhoz a Marvel univerzumban, hiszen valójában Kamala Kahnnak hívják, egy New Jersey-ben élő, átlagos tinilány, pakisztáni bevándorló szülők gyermekeként mélyen vallásos muszlim rokonsággal. Kamala a tinédzsergondok könnyebb elviselése érdekében fanfiction történeteket írogat a Bosszúállókról, a nagy példaképe pedig a hófehér bőrű, szőke Carol Danvers, azaz Marvel Kapitány – az ő tiszteletére veszi fel utóbb a Ms. Marvel nevet, amikor az Inhumans nevű csoport mesterkedése nyomán ő is szuperhősképességekre tesz szert, és képes lesz alakváltással ugyanúgy megnyúlni, mint Reed Richards a Fantasztikus Négyesből.

A karakter saját sorozata azért nagy dolog, mert ezzel Ms. Marvel a Marvel univerzum első olyan muszlim szuperhőse, aki főszerepet kap a vásznon vagy a képernyőn egy dollármilliókból készülő Disney-produkcióban.

Iman Vellani szuperhősszerepének bejelentését kitörő örömmel fogadták a Hollywoodban már sikeres karriert befutott, pakisztáni és indiai felmenőkkel rendelkező sztárok, többek között a pakisztáni-amerikai stand-up komikus, Kumil Nanjiani, valamint a tamil és bangladesi szülők gyerekeként Amerikában felnőtt színész-író-rendező producer Mindy Kaling is. Nanjiani, aki a következő Marvel-filmben, az Örökkévalókban maga is szuperhős lesz (ezért is gyúrta ki magát olyan látványosan), így lelkendezett a közösségi oldalán:

Most látom csak, hogy kiválasztották Ms. Marvelt, és könnybe lábad a szemem! Gratulálok, Iman Vellani! A munkád nagyon sokat fog jelenteni nagyon sok ember számára, beleértve engem is! Alig várom!

2021-ben érkezik a Ms. Marvel sorozat. Ám itt pontos dátumot még nem tudni.

Marvel őrület! 12 sorozat érkezik a Marveltől

(Via port.hu)


Article Tags: · ·