FILMEZZUNK.HU
Jöhet egy új Halálos fegyver film, ráadásul az eredeti színészpárossal?

Jöhet egy új Halálos fegyver film, ráadásul az eredeti színészpárossal?

3903

Jöhet egy új Halálos fegyver film, ráadásul az eredeti színészpárossal?

A Halálos fegyver (Lethal Weapon) 1987-ben bemutatott, nagysikerű amerikai akciófilm. A főszerepben Mel Gibson és Danny Glover látható. A filmet Richard Donner rendezte, ám a nagy sikerre való tekintettel még három folytatást is készített. 1989-ben jött ki a Halálos fegyver 2., 1992-ben a Halálos fegyver 3., és 1998-ban a Halálos fegyver 4. A film meghatározó alkotás lett a maga műfajában.

Jöhet egy új Halálos fegyver film, ráadásul az eredeti színészpárossal?

Most, 22 évvel később a rendező, Richard Donner elmondta, hogy az ötödik részt is megkaphatja a Halálos fegyver-sorozat. Ez a döntése páratlan, hiszen egyrészről Richad jelenleg 90 éves, így igen nagy fába vágta a fejszéjét, másrészt már 14 éve nem rendezett filmet, mivel legutóbbi rendezése a 2006-os 16 utca volt, Bruce Willis főszereplésével. Donner olyan filmeket rendezett hosszú pályafutása során, mint az Ómen (1976), a világhírű Superman (1978), Szellemes karácsony (1988), Bérgyilkosok (1995), vagy az Idővonal (2003). Donner továbbá azt is elmondta, hogy az ötödik sajnos biztos, hogy az utolsó rész lesz:

“Ez lesz az utolsó. Egyszerre megtiszteltetés és kötelesség, hogy én temethetem el. Izgalmas lesz, és ígérem, hogy ez lesz az utolsó.”

A Halálos fegyverben és folytatásaiban két zsaru, a forrófejű, fiatalabb Martin Riggs, és a nyugdíj felé közelítő, majd azt el is érő Roger Murtaugh nyomozó oldanak meg különböző bűnügyeket. Az még kérdéses, hogy visszatérnek-e a klasszikus sorozat főszereplői, Danny Glover (Murtaugh), ugyanis jövőre lesz 75 éves, Mel Gibson (Riggs) pedig néhány évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy már nem vállal több Halálos fegyver-filmet.  Reméljük, hogy azóta változtatott a véleményén, és visszatér az eredeti halálos-páros, hiszen nem is lenne méltóbb befejezése a szériának, ha nem az eredeti szereplőkkel érne véget a sorozat. Ugyanakkor biztató hír,  amit Dan Lin, a producer korábban elmondott, miszerint:

“A forgatásra a teljes stáb visszatért. Ez egyszerűen csodálatos. A filmet az eredeti szereplőkkel szeretnénk elkészíteni.”

Szerző: MéziMcFly

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől


Article Tags: · · · ·