FILMEZZUNK.HU
"Minden jobb lesz, miután az ember felvállalja, hogy meleg" - Ian McKellen

“Minden jobb lesz, miután az ember felvállalja, hogy meleg” – Ian McKellen

1786

“Minden jobb lesz, miután az ember felvállalja, hogy meleg” – Ian McKellen

Az X-Men-filmek mindig is közel álltak az LMBTQ-emberekhez, lévén a mutánslét megpróbáltatásai párhuzamba állíthatók a pl. a melegek coming outjával, társadalmi megítélésével és elfogadottságával. Ezért aztán egyáltalán nem véletlen, hogy a rendezői széket (Bryan Singer) és az egyik főszerepet (Ian McKellen) is egy meleg ember kapta meg, és talán az sem véletlen, hogy az akkor még Ellen Page-ként élő Elliot Page is szerepet vállalt a franchise-ban.

Ez egyébként az X-Men: Az ellenállás végében történt meg, de akkoriban a 2020. december 1-je óta transzként élő színész még azt is titkolta, hogy a női nemhez vonzódik (csak 2014-ben coming outolt, akkor még leszbikusként). Ian McKellen úgy véli, hogy minden jobb lesz, miután az ember felvállalja, hogy meleg, mert rengeteg önbizalmat ad, és ez nagy segítséget nyújt a baráti, családi és munkakapcsolatokban is, ha szerencsés az ember. A színész ezt a magabiztosságot azonban nagyon hiányolta Az ellenállás vége forgatásán:

“Emlékszem Elliotra az egyik X-Men forgatásáról. Egymás mellett kellett ülnünk, és valamit beszélnem kellett vele, miután végzett, de egyszerűen nem hallottam, amit mondott. Senki sem hallotta, amiket mondott. Szóval azt mondtam neki: ‘Figyelj, ha nem kezdesz el hangosabban beszélni, akkor arra kérnélek, hogy jelezd a kezeddel, ha végeztél a mondandóddal, mert máskülönben nem fogom tudni.’ Aztán évekkel később felvállalta, hogy meleg, és hirtelen be sem állt a szája. És mindent lehetett hallani, amit mondott. Most pedig… Már Elliotként él. Nagyon örülök neki. Viszont én csalódtam magamban, amiért nem vettem észre, hogy mi okozta a nehézségeit a kommunikációja során.”

Ellen Page bejelentette, hogy transznemű

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·