FILMEZZUNK.HU
Elhunyt Marion Ramsey, a Rendőrakadémia Laverne Hooks tisztje

Elhunyt Marion Ramsey, a Rendőrakadémia Laverne Hooks tisztje

5327

Elhunyt Marion Ramsey, a Rendőrakadémia Laverne Hooks tisztje

73 éves korában, csütörtökön elhunyt Marion Ramsey, akit a legtöbben a Rendőrakadémia-filmek cincogó kisegér hangú Laverne Hooks tisztjeként ismertek. A szomorú hírt ügynöke erősítette meg. A színész csak nemrég betegedett meg, ám halálának pontos okát nem közölték.

Elhunyt Marion Ramsey, a Rendőrakadémia Laverne Hooks tisztje

Ramsey mindössze 17 évesen, 1964-ben kezdte pályafutását a Hello, Dolly! című filmben, majd a hetvenes években színházi, filmes és televíziós szerepekben is látható volt. Szerepelt a Miss Moffat című musicalben és több műsorban is, mint a Keep On Truckinban, vagy a Cosban, de igazán 1984-ben a Rendőrakadémia című vígjátékkal futott be és lett népszerű. A sorozat 6 részében is szerepelt, egészen 1989-ig. Ramsey szerepelt még a Beverly Hills, 90210, a MacGyver, vagy A dadus című sorozatokban is.  A 2010-es években ismét közösen forgatott filmet Steve Guttenberggel együtt, egy 2015-ös horrorvígjátékban, a Lavalantula-ban, majd egy évre rá a folytatásban is, a 2 Lava 2 Lantula!-ban. A színésznő a hangját is kölcsönözte, így szinkronhangként az Addams Family rajzfilmsorozat verziójában is hallhattuk, továbbá  dalszövegíró is volt, számos dalt jegyzett közösen az énekes-zenész Haras Fyre-el. Marion utoljára két éve, 2018-ban volt látható a When I Sing című filmben.

Érdekesség, hogy a producerek eredetileg fokozatosan ki akarták írni a Rendőrakadémiából, de mivel látták, hogy a nézők nagyon megkedvelték a karaktert, visszatért a későbbiekben is. A filmbéli mókás zsaruk egyébként nemcsak a vásznon voltak összetartó csapat, hanem az életben is: Ramsey mindvégig jó barátságban maradt kollégáival, többek között a Mahoneyt alakító Steve Guttenberggel és Leslie Easterbrookkal. Olyannyira, hogy 2011. december 12-én együtt fotózták le őket, amikor Guttenberg csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán. Nyugodjék békében!

Szerző: MéziMcFly

A 20+1 legjobb rendőrös film


Article Tags: ·