FILMEZZUNK.HU
Ő lesz az első muszlim, meleg színész a Marvel univerumban

Ő lesz az első muszlim, meleg színész a Marvel univerumban

2832

Ő lesz az első muszlim, meleg színész a Marvel univerumban

A Marvel Moziverzum új fázisában az ígéretek szerint a filmek “nagyon progresszívek” lesznek, hiszen nemcsak fehér, heteroszexuális szuperhősökkel fogunk bennük találkozni. Bár ebből a szempontból a Fekete Párduc már utat tört, de a távol-keleti Shang-Chi még tovább színesíti az MCU-t, és ugyan kvázi leszbikus hőst is láthattunk már a Thorban (Valkűr), de az Örökkévalók nyíltan fel fogja vállalni az egyik szuperhős homoszexuális identitását.

Az Örökkévalók című Marvel moziban fog debütálni az első nyíltan meleg szuperhős

Haaz Sleiman

Az Observer jelentése szerint Haaz Sleiman (Megölni Jézust, Little America) nyilatkozott egy friss interjúban a dologról. Sleiman állítja, hogy ő játssza az Örökkévalókban a Brian Tyree Henry által megformált Phastos párját. Párját abban az értelemben, hogy házastársak, sőt még gyermekük is van. Arra a kérdésre pedig, hogy lesz-e benne meleg csók, a színész igennel válaszolt. Haaz Sleiman elmondta, hogy a jelenet forgatásán sokan fakadtak sírva, és hogy számára is nagyon fontos, hogy egy szerető, bájos meleg családot mutat be a film. Sleiman továbbá azt is kiemelte, hogy Brian Tyree Henry egy csodálatos színész, rengeteget tesz azért, hogy az LMBTQ-közösség tagjait végre nem rebellis vagy átszexualizált karakterekként ismerjük meg, hanem úgy, ahogy szerinte sokan érzik magukat a queerek és melegek közül: gyermekekként vagy gyermeki lelkesedésű egyénekként. Sleiman pontosan a következőket mondta:

“Ez az első Marvel filmem, és nagyon izgatott miatta. Annyira büszke vagyok arra, amit a Marvel elért, mert egy nagyon átgondolt módon közelítették meg Phastost, aki a film legnagyobb szuperhőse. Én vagyok a férje, egy építész, egy gyermekünk is van. Azt kívántam, hogy bárcsak én lennék a szuperhős, mert mikor láttál egy muszlim nyíltan meleg színészt, aki szuperhőst játszik? Alig várom, hogy lássam!”

Az Örökkévalók várhatóan november 5-én kerül a hazai mozikba. A cselekmény centrumában szinte isteni erejű hősök állnak, akik a Deviánsok csoportjával fognak megküzdeni. Mint kiderült, ez a film nemcsak a nyíltan meleg szuperhőse, hanem sci-fisebb története miatt is kiemelkedik majd a moziverzumból. A főszerepeket a következő sztárok fogják alakítani: Brian Tyree Henry (Phastos) mellett Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), Don Lee (Gilgamesh) és Angelina Jolie (Thena).

Chadwick Boseman marad a Fekete Párduc

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · ·