FILMEZZUNK.HU
Robert Downey Jr. legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Robert Downey Jr. legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

8469

Robert Downey Jr. legjobb filmjei

Alábbi összeállításunkban azt igyekezünk bemutatni, hogy melyik az a hét Robert Downey Jr. film, amit egyszer mindenképpen érdemes megnézned. A kétszeres Golden Globe-díjas szülinapos már több, mint 60 filmben volt jelen, így nagyon nehéz dolgunk volt, mikor arra vállalkoztunk, hogy összeválogassuk a legjobbakat. Íme listánk! Van, ami kimaradt, vagy amivel nem értesz egyet? Várjuk kommentben!

7. Trópusi vihar (2008)

Robert Downey Jr., Ben Stiller és Jack Black  olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rossz-fiúkkal találják szembe magukat. A produkciót gyerekeknek nagyon nem ajánljuk durva beszédstílusa miatt! Robert Downey Jr.-t Oscarra és Golden Globe-díjra is jelölték alakításáért.

Trópusi vihar 2008

Ben Stiller és Robert Downey Jr. a 2008-as Trópusi viharban.

6. A szólista (2008)

Steve Lopez (Robert Downey jr.) újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayerst (Jamie Foxx), az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin hegedül. Lopez megpróbál segíteni a hánytatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik köztük, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.

A szólista 2009

Jamie Foxx és Robert között olyan különleges barátság szövődik, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.

5. Durr, durr és csók (2005)

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

Durr, durr és csók 2005

A filmet a Cannes-i Filmfesztivál közönsége álló tapssal fogadta.

4. Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes karaktere is halad a korral. Zseniális nyomozási módszerei és kiváló küzdőképessége a régi és klasszikus, ám a detektív már vérbeli akcióhős és nőcsábász is. Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) és társa, Dr. Watson (Jude Law) egy olyan ügyön dolgozik, amely egész Anglia vesztét is okozhatja, így szükségük is lesz minden erejükre és képességükre, hogy megoldják a szövevényes problémát. Robert Downey Jr. alakítását Golden Globe-díjjal jutalmazták a legjobb vígjáték vagy musical színész kategóriában.

Sherlock Holmes 2008

Robert Downey Jr.-t, a Sherlock-ban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazták.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·