FILMEZZUNK.HU
Nyíltan meleg főhősökkel a Pixar elkészítette első animációs kisfilmjét

Nyíltan meleg főhősökkel a Pixar elkészítette első animációs kisfilmjét

1380

Nyíltan meleg főhősökkel a Pixar elkészítette első animációs kisfilmjét

A SparkShorts a Pixar kísérleti programja, amiben saját alkotói számára biztosít platformot, hogy bemutathassák animációs projektjeiket. Így debütálhatott még 2020-ban az Out című kisfilm is a Disney+-on, amit Steven Clay Hunter rendezett és írt.

Hunter korábban olyan filmeken dolgozott animátorként, mint a Dínó tesó és a Toy Story 4., de ezeken kívül több Pixar-filmben is segédkezett, karakterdizájnokat fejlesztett, hasonlók. Első kísérleti rendezésének, az Outnak a főhőse egy Greg nevű meleg férfi, aki eddig nem bújt elő szülei előtt, amivel barátját, Manuelt is egyre jobban stresszeli. Tervük, hogy összeköltöznek a városban, ám a pakoláskor váratlanul felbukkan anya és apa Gregnél, hogy segítsenek. Ekkor főhősünk és kutyája, Jim különös mód testet cserélnek, így a kutyabőrbe bújt Gregnek kell valahogy megakadályozni, hogy a szülők megtalálják barátjával készült közös fotóját.

Ez volt az első alkalom, hogy egy Pixar-darabnak nyíltan meleg főszereplője van, ám a stúdió már korábban is vászonra vitt LMBTQ-karaktert, szintén idén, az Előrében. Emiatt a filmet több országban is betiltottak vagy cenzúráztak, sőt még a magyar szinkronban is elveszett, hogy a küklopsz rendőrnő igazából leszbikus. Tavaly a Star Wars: Skywalker korában is elcsattant egy azonos neműek közötti csók, amire szintén cenzúrával feleltek néhány országban.

20 hiba Pixar és Disney filmekből, amiket szinte biztos, hogy nem vettél észre

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·