FILMEZZUNK.HU
George Clooney legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

George Clooney legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

13475

George Clooney legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

George Clooney kétszeres Oscar és négyszeres Golden Globe-díjas színész. Alábbi összeállításunkban kiválasztottuk George eddigi színészi pályafutásából, a tíz általunk legjobbnak tartott alkotást. Clooney ereiben ír, német, angol, skót és holland vér is csörgedez. A profi baseballt és kipróbálta, 1977-ben a Cincinnati Redsnél próbálkozott, de a játékosok válogatóján már az első körben kiesett, így nem ajánlottak neki szerződést. Pénzszerzés reményében női cipőket árult, házaló biztosító volt, polcokat szerelt, dolgozott az építőiparban és dohányt is darabolt. Mi nem bánjuk, hogy végül a színészetnél kötött ki. Íme a 10 kedvenc filmünk tőle!

10. Egek ura (Up in the Air, 2009)

Ryan Bingham (George Clooney) a nagyvállalati leépítések szakembere, azaz embereket rúg ki. Élete nagy részét szállodákban és repülőkön tölti, és bőszen gyűjti a törzsutas mérföldeket. Hamarosan eléri a tízmillió mérföldet, ám megismerkedik egy szintén törzsutas nővel, és kiszámíthatóan biztonságos élete egy csapásra a feje tetejére áll. A produkciót 5 Oscarra és 6 Golden Globe-díjra is jelölték, ám ebből mindösszesen egy Golden Globe szobrocskát tudott megkaparintani, mégpedig a legjobb forgatókönyvért járót.

9. Viharzóna (The Perfect Storm, 2000)

Billy Tyne kapitány (George Clooney) kardhalvadászatra hívja össze legénységét. Tudja, hogy az idő októberben bármikor rosszra fordulhat, de belevág a nagy zsákmány reményében. Öten követik őt: a két hősszerelmes ifjú, Bobby (Mark Wahlberg) és Bugsy (John Hawkes), a nemrégen elvált Murph (John C. Reilly), Alfred (Allen Payne), a hallgatag jamaikai és egy ellenszenves férfi. Az első kudarc után veszélyesebb vizekre merészkedik a kapitány. A sikeres halászat után azonban elromlik a hajó felszerelése. Nehéz döntés előtt állnak: vagy áthajóznak a viharon, vagy várnak és elvesztik a zsákmányt. A film megtörtént esetet dolgoz fel. Külön érdekesség, hogy a forgatáshoz egyetlen valódi halat sem használtak fel.

Viharzóna (The Perfect Storm, 2000)

A Viharzóna megtörtént esetet dolgoz fel. Külön érdekesség, hogy a forgatáshoz egyetlen valódi halat sem használtak fel.

8. Utódok (The Descendants, 2011)

Hawaii a turisták számára maga a földi paradicsom, azonban az ott élőknek ugyanolyan az élete, mint bárki másnak. Matt King felesége egy szerencsétlen baleset következtében életét veszti, a férfi pedig egyedül marad két lányával, miközben elhunyt társáról megdöbbentő dolgok derülnek ki. Matt vállára óriási tehet szakad: döntenie kell a megöröklött ősi erdőség eladásáról. A 2012-es Golden Globe gálán, a filmben nyújtott alakításáért George Clooney elnyerte a legjobb színésznek járó díjat, mindamellett, hogy az alkotást is a legjobbnak találták.

7. Sziriana (Syriana, 2005)

21 év a CIA szolgálatában kiélezi az érzékeket. Robert Baer ügynök azt is pontosan látja, amikor saját cégében támadnak bajok. A hidegháborúnak vége, a Közel-Keleten mind nagyobb a káosz, és a titkosszolgálat egyre nehezebben boldogul. A politikusok túl sokszor szólnak bele a munkájába, túl sok információt próbálnak saját érdekeik szerint befolyásolni. Baer számára csak akkor válik személyessé mindez, amikor egy olajmágnás és felesége a saját bőrén érzi meg, mire képes a terrorizmus. Szülinapos színészünk a filmben nyújtott játékáért kiérdemelte a legrangosabb díjat, az Oscar szobrocskát.

Sziriana (Syriana, 2005)

A filmben nyújtott játékáért kiérdemelte a legrangosabb díjat, az Oscar szobrocskát.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·