FILMEZZUNK.HU
Clint Eastwood legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

Clint Eastwood legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

9697

5) Piszkos Harry (Dirty Harry, 1971)

A “Piszkos Harry”-nak nevezett Callahan felügyelő cinikus, magányos farkas, akinek a bűnözők leleplezésére alkalmazott módszerei többnyire a törvényesség határát súrolják. Ezért fordulhat elő, hogy az embereket San Franciscóban válogatás nélkül halomra ölő pszichopata gyilkost egy formai hiba miatt szabadlábra kell helyezni. Amikor aztán a gyilkos újra lecsap, “Piszkos Harry” szolgálati megbízás nélkül számol le vele.

Piszkos Harry (Dirty Harry, 1971)

Clint Eastwood nem vett igénybe kaszkadőri segítséget a forgatás során. A legveszélyesebb jelenetben, amikor Piszkos Harry ráugrik egy mozgó buszra Eastwood arca világosan kivehető.

6) Szökés az Alcatrazból (Escape from Alcatraz, 1979)

Frank Morris már jó néhány börtönből megszökött. Most ő is az Alcatraz lakója lesz. Természetesen itt is a szabadulás útját keresi. Gondosan tanulmányozza a lehetőségeket és társakat is szerez a szökéshez. Bár tudják, hogy az Alcatrazból még senkinek sem sikerült megszökni, nekifognak az előkészületeknek. Menekülésüket újabb és újabb akadályok nehezítik, végül azonban valamennyit leküzdik.

Szökés az Alcatrazból (Escape from Alcatraz, 1979)

A film bemutatása óta az egyik legkedveltebb kérdés az Alcatraz börtöntúráin: “melyik volt Clint Eastwood cellája?”

7) Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992)

Összevagdalta az egyik lány arcát a nyilvánosházban két részeg cowboy. A seriff enyhe büntetéssel futni hagyja őket. Az önérzetes lányok azonban nem hagyják annyiban a dolgot: felbérelnek egy fejvadászt, hogy intézze el a két fickót. A Kölyök felkeresi az egykor rettegett pisztolyhőst, és a segítségét kéri. William Munny a házassága óta tisztességes ember lett, de a felesége halála után magára maradt két gyerekével a szegényes disznófarmon. Ezért újra előveszi fegyverét…

Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992)

A Nincs bocsánat négy Oscar szobrocskát (a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi epizódszereplő, a legjobb vágás) és két Golden Globe-díjat is bezsebelt. Clint Eastwood vehette át a legjobb filmnek és legjobb rendezőnek járó Oscart.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·