FILMEZZUNK.HU
Clint Eastwood legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

Clint Eastwood legjobb filmjei, amiket vétek lenne kihagyni

9701

8) A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Robert Kincaid a National Geographic fotósa. Megbizatása az iowai Madison Countryba szólítja, ahol hidakról kell fotókat készítenie. Az eldugott vidéken eltéved, s egy magányos tanyán kér eligazítást. Francesca Johnson, az olasz származású családanya otthon van. Férje és gyermekei pár napra elutaztak. Szabadnak érzi magát, s meglepő élmény számára az idegen férfi megjelenése. Két nap az élet. Egy férfi és egy nő, aki már lemondott az ujjongó érzelmekről, egymásra talál.

A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Clint Eastwood oldalán ezúttal Meryl Streep nyújtott felejthetetlent az Oscarra is jelölt romantikus drámában.

9) Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

A csalódott bokszedző, Frankie Dunn utolsó reménye is elvész, amikor nehézsúlyú tanítványa a címmeccs előtt egy jobban fizető menedzserhez szegődik. Frankie lepusztult edzőtermébe csak balekok járnak, barátja csupán a teremben élő veterán bokszoló, akinek utolsó meccsén kiverték a fél szemét, lányával pedig hiába próbál kapcsolatba kerülni évtizedek óta, levelei olvasatlanul érkeznek vissza. A mogorva edzőt ráadásul egy fiatal lány, Maggie is folyton azzal zaklatja, hogy legyen a trénere. Frankie eleinte hallani sem akar róla, hogy a lányt, “egy nőt!” edzzen, de ahogy az lenni szokott, végül is vállalja ezt a szégyent, és persze meg sem állnak a világbajnoki címmérkőzésig.

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Clint Eastwood újra duplán ért fel a csúcsra, hiszen újabb két Oscar díjat vehetett át a filmért. Ő vette át a legjobb filmnek járót, illetve a legjobb rendezőnek járót is. Nem mellesleg a bokszolós produkció összesen kiérdemelt négy Oscart és két Golden Globe-ot is.

10) Gran Torino (2008)

Walt Kowalski nem kellemes ember. De nem is akar az lenni. Megvannak a maga szabályai, és azokhoz makacsul ragaszkodik, nem érdekli mások mit szólnak hozzá. Nem keresi senki szeretetét: sem a gyerekeiét, sem a környékbeliekét: nem nézi jó szemmel a szomszédos házakba költöző bevándorlókat és színes bőrűeket. De Walt Kowalskinak szigorú erkölcsei is vannak. Ha úgy látja, bántanak valakit, annak segít. Még akkor is, ha egy egész bandával kell szembeszállnia: nagyon hisz az ökle, a puskája és az őszintesége erejében. De éppen azért, mert megvéd egy kínai lányt, ez a mogorva vénember összeismerkedik egy kínai családdal – és fokozatosan meg is barátkozik velük…

Gran Torino (2008)

Clint Eastwood két gyereke is részt vett a film készítésében, egyikük színészként, másikuk a zenét szerezte. A filmet mindössze 33 nap alatt forgatták le. A produkció alatt Walt szájából összesen 53 sértés hangzott el.

15 filmsztár, akinek jóval fiatalabb karaktert kellett eljátszani, mint, ami a valós kora

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg, hogy neked mely alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet! Megteheted hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·