FILMEZZUNK.HU
Készül a Fecsegő tipegők reboot

Készül a Fecsegő tipegők reboot

1982

Készül a Fecsegő tipegők reboot

A Fecsegő tipegők 13 éven át futó (1991-2004) amerikai animációs tévéfilmsorozat. A széria 9 évadból és 351 epizódból állt. A rajzfilmben eredetileg négy olyan gyermek életét mutatja be humoros hangvétellel, akik a „tipegő” kor körül járnak (a járni tanulás korszaka, 1–2 évesen), valamint a családtagjaik és barátaik is szerepelnek. A négy gyermek: a még kopasz Tommy (Tommy Pickles), a főszereplő; valamint társai: a vörös Chuckie (Chuckie Finster), valamint az ikrek: Phil (Phillip DeVille) és Lil (Lillian DeVille). Gyakran feltűnik még egy ötödik gyermek is, az idősebb korú (3 éves), szőke Angelica (A. Pickles), aki természetesen általában undok a kicsikkel. A gyermekek „baba-nyelven” egymással tudnak kommunikálni, amit ők és Angelica, valamint a nézők is megértenek, de a rajzfilmbeli felnőttek nem nagyon. A babák sokkal jobban ugyan, de szintén korlátozottan értik a felnőtt-beszédet, számos félreértést szülve.

Készül a Fecsegő tipegők reboot

A sorozat gyermekeket és felnőtteket egyaránt megcélzó animált szituációs komédia, az eszközei és humora azonban – pont a korosztályi sajátosságok miatt – finomabbak, kevésbé harsányak, mint az itthon is ismert amerikai komédiáké. A nagysikerű sorozaton kívül pedig három mozifilmet is alkottak a sikeres széria „tipegő” főhőseivel. Most pedig a  Nickelodeon bejelentette, hogy a kilencvenes évek egyik legsikeresebb rajzfilmsorozata, a Fecsegő tipegők visszatér a képernyőre reboot formájában.

A folytatás az eredeti, 2D-s animációt veszi alapul, kisebb-nagyobb változtatással, így az új látvány nyilván kicsit másabb lesz a megszokottnál, de így is visszaadja a szereplők jellegzetes vonásait. Jó hír, hogy a rajzfilm rebootjában a karaktereknek eredetileg hangot adó színészek is közreműködnek, így E.G. Daily (Tommy), Nancy Cartwright (Chuckie), Cheryl Chase (Angelica), Cree Summer (Susie) és Kath Soucie (Phil és Lil) ismét hangjukat kölcsönzik a tipegőknek. Ramsey Naito, a Nickelodeon Animation Studio elnöke elmondta:

„A karakterek mögött megszólaló hang az egyik legfontosabb eleme annak, hogy a műsor felismerhetővé és nosztalgikussá váljon. Alig várjuk, hogy újra szemtanúi lehessünk annak, ahogy ezek a tehetséges művészek feltámasztják a sorozatot.”

Az új Fecsegő tipegők a Paramount Plus-on, a Paramount új streaming szolgáltatásán tavasszal debütál , a Plus március 4-i indulását követően.

Szerző: MéziMcFly

25 kép, ami megmutatja, hogyan működnek a speciális effektek a filmekben


Article Tags: ·