FILMEZZUNK.HU

Angelina Jolie színészi karrierjének 8 legjobb filmje, amit feltétlen látnod kell

10476

Angelina Jolie legjobb filmjei

1975. június 4-én Jon Voight Oscar-díjas színész és Marcheline Bertrand színésznő-modell kisebbik gyermekeként született meg Angelina Jolie Voight. Jolie első produkciója a hihetetlen gyatrára sikerült Cyborg 2. – Üvegárnyék című amerikai sci-fi volt 1993-ban. Napjainkban sem áll le a színészkedéssel, de manapság egyre többször ül inkább a rendezői székbe. Ezúttal mi a 8 kedvenc filmünket szedtük össze Brad Pitt (ex)feleségének színészi pályafutásából.

8. George Wallace (1997)

1963-ban két színes bőrű diák be akar iratkozni az alabamai egyetemre, ám maga az állam kormányzója, George Wallace állja el az útjukat. George Wallace-t nemcsak ez a lépése tette híressé és helyezte országos reflektorfénybe, hiszen a 60-as évek elején ő testesítette meg a fajgyűlölő amerikai gondolkodásmódot.

George Wallace (1997)

A listánkon szereplő filmek közül ez a legrégebbi. 1998-ban a Golden Globe gálán ezt az alkotást látták az év legjobb tv-filmjének a bírák és Angelina Jolie lett a legjobb női epizódszereplő is egyben.

7. Salt ügynök (Salt, 2010)

Evelyn Salt CIA ügynököt egy kihallgatás során a vallatószobában az egyik bűnöző orosz kémnek nevezi. A hallottak következtében a CIA őt le akarja tartóztatni. Salt ügynök azonban inkább a menekülést választja, melyhez minden tehetségére és a CIA-nál az évek alatt szerzett tapasztalatára szüksége van. Előbb-utóbb rá kell jönnie, hogyan bizonyíthatná be hűségét az országához…

7. Salt ügynök (Salt, 2010)

Ez az a produkció, amire nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a szülinapos színésznőnk egymaga vitte a hátán a filmet. Érdekesség, hogy az eredeti forgatókönyvben Salt férfi volt, és Tom Cruise alakította volna, ám visszalépése után Angelina Jolie kapta meg a szerepet, aki a legtöbb jelenetnél nem használt kaszkadőrt, és saját maga hajtotta végre a trükköket.

 6. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Lara Croft nem csak gazdag, kiváló régész, de ráadásul képzett harcos, aki minden körülmények közt megállja a helyét. Egy éjszaka felfedezi apja titkos hagyatékát: egy órát, amelynek segítségével lányának meg kell szereznie a fény háromszögének egy darabját. Aki az egész háromszöget birtokolja, isteni hatalomra tesz szert, ezért minden áron meg kell akadályozni, hogy a Fény Népe nevű titkos társaság rátegye a kezét.

Lara Croft: Tomb Raider

Bár Jolie-t Arany Málna-díjra jelölték, azaz az ő játékát látták a legrosszabbnak az ítészek, nekünk ennek ellenére az egyik kedvenc mozink a szülinapostól. A számok mindig önmagukért beszélnek, amikor kijött a film ez lett a legtöbb bevételt hozó akciófilm női főszereplővel.

5. Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Igaz a film sikeréhez elsősorban nem Angelina Jolie tette a legtöbbet, ám elévülhetetlen érdeme van abban, hogy közel 250 millió amerikai dollárt hozott a 90 milliós büdzsé ellenére.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·