FILMEZZUNK.HU
LMBTQ karakterekkel bővül a Marvel moziverzuma

A Marvel elképesztő mennyiségű LMBTQ+ tartalommal készül a Pride hónapjára

1528

A Marvel elképesztő mennyiségű LMBTQ+ tartalommal készül a Pride hónapjára

A Pride hónap alkalmából különkiadással készül a Marvel, melyben az LMBTQ+ szuperhősök lesznek a központban. A Marvel különleges, júniusi kiadásában, a Marvel’s Voices: Pride #1, egyrészes antológiában központi szerepet kapnak az LMBTQ+ készítők és karakterek is. A Pride #1 alkalmából egy régen várt kreatív csapat, Allan Heinberg és Jim Cheung is visszatér, annak idején ők hozták világra az első homoszexuális Marvel párost, Hulkinget és Wiccant.

Idén négy LMBTQ karakterrel bővül a Marvel univerzum

A kiadó közleménye szerint:

A korszakalkotó 1992-es Alpha Flight #106-ban a Marvel büszkén nyilvánította ki Northstar szexualitását és azóta is folyamatosan bővül az univerzum LGBTQ+ karakterekkel és sztorikkal.

A Marvel’s Voices: Pride #1 kiadás több, önálló sztoriból áll össze, melyben többek között főhős lesz Mystique és Destiny, Nico Minoru és Karolina Dean, Iceman, Daken, Karma és még sokan mások. A készítők listája is izgalmas neveket vonultatnak fel, a már említett páros mellett, dolgozik még a képregényen Steve Orlando és az egyre elismertebb Luciano Vecchio, aki a DC Pride antológiája mellett több, korábbi Marvel’s Voices kiadáson is dolgozott.

A Disney teljes mellszélességgel az LMBTQ támogatása mellé áll

(Via Gamestar.hu)


Article Tags: · · ·