FILMEZZUNK.HU
Tom Cruise legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Tom Cruise legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

12388

Tom Cruise legjobb filmjei

Tom Cruise napjaink egyik legnagyobb akciósztárja, akinek a filmjei nem csak a nyolcvanas és kilencvenes években, hanem napjainkban is tömegeket vonz. Tom karrierjét 1981-ben kezdte amikor megkapta Billy szerepét a Végtelen szerelem című produkcióban. A színjátszás mellett producer és történetíró is Tom, aki napjainkig több, mint 50 filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet. Alábbi összeállításunkban kiválasztottuk azt a 10 alkotást filmes pályafutásából, melyek nekünk a legjobban elnyerték tetszésünket.

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Tom Cruise főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

10. Valkűr (Valkyrie, 2008)

Claus von Stauffenberg ezredes tudja, a második világháború kimenetele nem kérdéses, országát egy őrült irányítja. Társaival a Valkűr fedőnevű hadművelet megváltoztatásával bonyolult tervet dolgoz ki a hatalomátvételre, amelynek kulcspontja a Führer meggyilkolása. Egy váratlan fordulat azonban felborítja az aprólékosan kidolgozott akciót. A résztvevőknek rögtönözniük kell, Stauffenberg hirtelen főszereplővé válik, s a puccs élére kell állnia. A döntő éjszakán örökre elbúcsúzik a családjától, mivel már tudja, neki kell megölnie Hitlert.

Valkűr (Valkyrie, 2008)

Tom Cruise egy háborús filmben csillogtatta meg színészi tehetségét, nem kevés sikerrel. A Valkűr a maga 200 millió dolláros bevételével minden idők ötödik legjobban kereső második világháborús filmje lett a maga idejében.

9. Született július 4-én (Born on the Fourth of July, 1989)

Ron Kovic imádta szülőhazáját, de visszatérve a háborúból, egészen más országot talált és bátran szót emelt a kiábrándultakért. A férfi honvédő katonából a háború ellenzőjévé vált. Ahogy a vietnami poklon keresztül kellett mennie, úgy otthon is gyötrelmek sorozata várja: meg kell szoknia nyomorékságát, újra hozzá kell idomulnia szülővárosához, családjához. Csak lassan ismeri fel, hogy ő maga változott meg és nem a környező világ…

Született július 4-én (Born on the Fourth of July, 1989)

Az Oliver Stone által rendezett produkció az 1990-es legrangosabb filmes gálákon két Oscar szobrocskával és négy Golden Globe-díjjal is gazdagodott. Utóbbiból Tom Cruise színészünknek is jutott egy elismerés, ugyanis őt választották meg a legjobb drámai színésznek.

8. Különvélemény (Minority Report, 2002)

2054-ben a potenciális gyilkost már az előtt őrizetbe veszik, hogy tettét elkövetné. A PRECRIME (bűnmegelőző osztag) három különleges médium segítségével látja a jövőt, és cselekszik – egy háromfős bizottság egyszerű többségi döntése után (ha csupán egy esküdt szavaz ellene, nem veszik figyelembe a különvéleményt). Az osztag vezetője, John Anderton kisfia elvesztése után csatlakozott a szervezethez, s az eltelt hat évben kemény szívvel és kellő szigorral csapott le a törvényszegőkre. Elsőként látja az álomkamra tápoldatában lebegő jósok álmait, így azt is, amikor az egyik vízióban ő maga végez egy ismeretlen férfival. Az eddig irányítása alatt álló rendszer hirtelen ellene fordul, és a kollégák, különösen az ellenőrzésére kirendelt Danny Witwer ügynök, vérszomjas kopóként veszik üldözőbe.

Különvélemény (Minority Report, 2002)

Steven Spielberg és Tom Cruise nagy álma valósult meg ezzel a filmmel, ugyanis már 1983 óta tervezték a közös munkát. Az Empire Awards Steven Spielberget a Legjobb rendező, míg Tom Cruise-t a Legjobb Főszereplő díjával tüntette ki. A Különvélemény világviszonylatban megháromszorozta a büdzséjét, hiszen 102 millió ellenében 358 millió zöldhasút gereblyézett össze.

7. Jerry Maguire – A nagy hátraarc (Jerry Maguire, 1996)

Jerry Maguire az SMI ügynökség egyik legsikeresebb sportügynöke. Egyik éjjel azonban rádöbben, hogy a Sports Management International kegyetlenül kizsákmányolja a sportolókat, ezért főnökeit vitairattal lepi meg, amelyben keményen kritizálja a cég anyagiasságát. Munkaadói azonban kirúgják. Csupán az SMI könyvelőnője, Dorothy tart ki mellette. Kettesben alapítanak egy új ügynükséget, amelynek azonban csak egyetlen ügyfele akad. És Rod Tidwell futballista nem éppen a közönség kedvence…

Jerry Maguire - A nagy hátraarc (Jerry Maguire, 1996)

Tom Cruise újra kiérdemelt egy Golden Globe-díjat, ám ezúttal a legjobb vígjáték vagy musical színész kategóriában. Ez volt Tom Cruise ötödik 100 millió fölött arató filmje zsinórban, mellyel új rekordot állított be.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·