A Doctor Strange 2-ben mutatkozhat be a Marvel első latinamerikai LMBTQ szereplője

633

A Doctor Strange 2-ben mutatkozhat be a Marvel első latinamerikai LMBTQ szereplője

Miss America, azaz America Chavez személyében egy ugyancsak biztosnak mondható MCU-s újoncot köszönhetünk, vele először a korábban már megemlített 2022-es Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmben találkozhatunk majd, itt Xochitl Gomez alakítja a fiatal hősnőt. A Marvel képregényeiben America Chavez egy különleges helyen, az időn és téren kívüli, Utopian Parallel nevezetű realitásban nevelkedett édesanyjaival. A kis America még csak hat éves volt, mikor az Utopian Parallelt a pusztulás fenyegette. Édesanyjai feláldozták magukat, hogy megmentsék ezt a világot.

A Doctor Strange 2-ben mutatkozhat be a Marvel első latinamerikai LMBTQ szereplője

Nem lenne jó most mélyebben belemenni, mert elég kusza már így is Miss America eredettörténete, de a lényeg nagyjából annyi, hogy egy Demiurge nevezetű mágikus entitás jelenlétének köszönhetően America Chavez szuperképességekre tett szert, majd elkezdett utazni a multiverzum különböző világaiban és valóságaiban, végül pedig az ismert Marvel hősök között között ki, immár Miss America néven. Kid Lokihoz hasonlóan ő is a második Young Avengers képregénysorozat első számában csatlakozott az Ifjú Bosszúállókhoz. America Chavez a képregényekben leszbikus karakterként jelent meg, ő volt a Marvel első latinamerikai LMBTQ+ szereplője.

Miss America karaktere sok lehetőséget rejt, bemutatását sokfelé el lehet vinni az MCU-n belül, de mivel egy felettébb érdekes hősnőről van szó, és a füzetekben komoly kötődése van az Ifjú Bosszúállókhoz, valószínűleg a Marvel Studios fejesei nem véletlenül szedték pont őt elő a Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmhez. Nagyon úgy tűnik, hogy ez bizony a kirakós egy újabb darabja, ami később a nagy Young Avengers kép megismerésében segíthet nekünk.

Történelmet írt a Disney első LMBTQ főszereplőjével

(Via Gamestar.hu)


Article Tags: · · · · ·

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download