FILMEZZUNK.HU
Sylvester Stallone legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Sylvester Stallone legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

19954

6. Állj, vagy lő a mamám! (Stop! Or My Mom Will Shoot, 1992)

A Los Angelesben élő rendőr őrmester nagyszerűen berendezkedett az agglegényéletre, jó messze, legalább háromezer mérföldre a mamájától. A mama egy aprócska, de temperamentumos nőszemély, aki tudja, mi a legjobb egy szem fiacskájának. Amikor váratlanul megérkezik Los Angelesbe, azonnal fenekestül felfordít- ja szeretett gyermeke életét.

Állj, vagy lő a mamám! (Stop! Or My Mom Will Shoot, 1992)

Sylvester Stallone saját bevallása szerint ez a legrosszabb film, melyet valaha is készített: „Valószínűleg ez az egyik legrosszabb film az egész Naprendszerben, beleértve a földönkívüliek azon produkcióit, melyeket még nem láttunk. Egy laposféreg jobb forgatókönyvet tudna írni, illetve néhány országban, szerintem Kínában, a film heti egyszeri sugárzása az állami televízióban nullára csökkentette a születések számát. Ha heti kétszer adásba kerülne, húsz év alatt szerintem kihalna Kína lakossága”. Mi jókat röhögtünk a filmen!

5. Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

A németek 1943-ban szövetséges hadifoglyokat propagandacélzattal futballmeccsre kényszerítenek egy német csapat ellen. A foglyok a félidőben akarnak megszökni a francia ellenállók segítségével. De 1:4 a mérkőzés állása, ezért úgy döntenek, hogy végigjátsszák a meccset. 4:4-es döntetlen állásnál tudnak elmenekülni, amikor a közönség megrohamozza a játékteret.

Menekülés a győzelembe (Victory, 1981)

Pelé, a brazil futball legenda, a labdarúgás történelmének egyik, ha nem a legkiemelkedőbb alakja (Puskás mellett), több filmben is szerepelt, de ebben nyújtotta a legemlékezetesebbet Sly mellett. Stallone-t Gordon Banks készítette fel a filmre. Kezdetben nem nagyon hallgatott rá, mert nem érezte fontosnak. Az első forgatási napon kificamodott a válla, és eltört a bordája. 10 millióból forgatták a filmet és 27 millió zöldhasút kaszált.

4. Rambo (First Blood, 1982)

John J. Rambo a háborús hős, vietnami veterán leszerelése után a poros kisváros utcáin téblábol, hogy megkeresse utolsó bajtársát, akiről azonban kiderül, már nem él. A helyi seriff, korlátlan úrnak érezve magát, csavargásért letartóztatja Rambót. A fogdai inzultusok hatására a civil életre alkalmatlan, gyilkos gépezetté alakított katonában elszabadulnak az indulatok, az emlékek beindítják a pusztítás ördögét…

Rambo (First Blood, 1982)

Sylvester Stallone neve mára már egybeforrt John Ramboéval. Már a mozikba kerülése előtt olyan sikeres volt a film, hogy a nemzetközi forgalmazásának jogait a negyven perces tesztvetítést követően azonnal eladták. Öt perc se kellett hozzá. Stallone 3,5 millió dollárt keresett a filmmel. 2 millió volt az alapkeresete, a maradék másfél milliót a televíziós forgalmazásból befolyó összeg tette ki.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·