FILMEZZUNK.HU
Sylvester Stallone legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Sylvester Stallone legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

19994

3. Oszkár (Oscar, 1991)

Mit kezd magával egy gengszter, aki apuci halálos ágyánál nemrég könnyelmű igéretet tett, hogy szögre akasztja a Magnumot, és békés polgár, pontos adófizető lesz? Zavarba jön. Főleg ha állapotos lánya elképesztően sznob férjjelöltet szerzett be, továbbá nyomában jár a rendőrség, egy sereg maffiózó, akiktől nem várhat el túl sok megértést és gyengédséget. Megteheti-e, hogy ilyen helyzetben jó útra térjen?

Oszkár (Oscar, 1991)

A film kísérlet volt arra, hogy Stallone komikus szerepben is kipróbálja magát, de kritikai és nézettségi szempontból is megbukott; a bevétel még a 35 millió dolláros gyártási költséget sem érte el. Az európai közönség körében kedvezőbb volt a fogadtatás. Nekünk az egyik kedvenc darabunk a Sylvester Stallone pályafutásából.

2. The Expendables – A feláldozhatók (The Expendables, 2010)

Dél-Amerika nem egy vidám hely, különösen akkor, ha egy diktátor irányítja arrafelé az életet immár 20 éve. Ezért az Amerikai Egyesült Államok más nemzetekkel karöltve, titokban magasan képzett zsoldosokat verbuvál, és az osztagot bízza meg, hogy véget vessen a diktátor pusztító uralmának. Az egységnek nincs könnyű dolga, magukra vannak utalva, és sok akadályt kell még leküzdeniük ahhoz, hogy célpontjukat egyáltalán megközelíthessék és a feladatot elvégezzék.

7 film csütörtök estére, amit nem szabad kihagynod

Az akciófilm műfajának nagy öregjei, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Jet Li és Bruce Willis együtt térnek vissza a filmvászonra, kiegészülve Jason Statham-mel. Sly karakterét, Barney Rosst egy valódi váltósúlyú bokszbajnokról nevezték el, aki csatlakozott a tengerészgyalogsághoz, majd megkapta az Ezüst Csillag és a Bíbor Szív kitüntetéseket.

1. Rocky (1976)

Rocky Balboa harmadrendű ökölvívó Philadelphiában kis pénzű bokszolóként tengeti életét. Amikor a nehézsúlyú világbajnok, Apollo Creed az USA alapításának 200. évfordulóján népszerűségi okokból egy ismeretlen bokszoló ellen akar kiállni, a választás véletlenül Rockyra esik. Ő – felismerve esélyét – megszállottként edz, és végül a bajnok ellen 15 menetben képes a ringben maradni. Pontozásos vereséget szenved, mégis ő a nap hőse.

Rocky (1976)

Három Oscar-díjat nyert alkotás, köztük a legjobb filmnek járó arany szobrocskával. Stallone-t Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték játékáért, de sajnos győzelemre nem tudta váltani a nominálásokat. Az eredeti filmet öt folytatás is követte: Rocky II. 1979; Rocky III. 1982; Rocky IV. 1985; Rocky V. 1990; végül a legutolsó Rocky Balboa 2006-ban. Az alkotás óriási anyagi sikernek is örvend, hiszen 1,1 millió dollárból készült el, de az Egyesült Államokban 117 millió dollárt, míg a világ többi országában 108 millió dolláros bevételt hozott. Az összbevétel 225 millió dollár volt.

15 emlékezetes filmes pillanat, amikor valami hiba csúszott a rendszerbe

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Sylvester Stallone főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása itt és itt)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·