FILMEZZUNK.HU
10 kihagyhatatlan film Harrison Ford pályafutásából

10 kihagyhatatlan film Harrison Ford pályafutásából

13075

5) Férfias játékok (Patriot Games, 1992)

Jack Ryan fél életét azzal töltötte, hogy terrorakciókat elemzett, titkosszolgálatok lépéseit figyelte. A CIA után most nyugodtabb életre vágyik. Családjával angliai nyaralásra indul, ahol szemtanúja lesz egy terroristatámadásnak. Feléled benne a régi reflex és közbelép. A tűzharcban megöli az egyik terroristát, ezzel veszélybe sodorja önmaga és a családja biztonságát. Az ügynök egyetlen lehetősége: visszatérni a CIA-hoz.

Férfias játékok (Patriot Games, 1992)

A produkció világviszonylatban közel a négyszeresét visszahozta a büdzséjének, ugyanis a 45 millióból készült alkotás 178 millió zöldhasút keresett. Érdekesség, hogy a film elején Jack Ryan a 713-as szobában lakik. Harrison Ford születésnapja: 7. hó 13.

6) A szökevény (The Fugitive, 1993)

Richard Kimble (Harrison Ford) jó nevű sebész. Egy partiról hirtelen behívják egy fontos operációra, majd a műtét után hazaérve holtan találja feleségét. Kimble-t mint egyetlen és elsőszámú gyanúsítottat elítélik. Amikor a halálbüntetés végrehajtásának helyszínére szállítják, az egyik rabtársának köszönhetően lehetősé nyílik a menekülésre. A helyszínre érkező Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) a szökevény nyomába ered.

A szökevény (The Fugitive, 1993)

Harrison Ford az erdei menekülés közben megsérült, de nem volt hajlandó sebészhez fordulni addig, amíg a film el nem készült, ezért néhány jelenetnél lehet látni, hogy biceg. Egyike azon kevés akciófilmeknek, amelyben szerepel a szülinapos sztár, de nem öl meg senkit. Egyébként a filmet egy amerikai tévésorozat ihlette, mely A szökevény címmel futott 1963 és 1967 között.

7) Végveszélyben (Clear and Present Danger, 1994)

Az amerikai elnök közeli barátját, egy befolyásos üzletembert meggyilkolják. Kiderül, hogy a férfi pénzmosási akciókat végzett a kolumbiai drogkartell részére. Az ügy kivizsgálásával Jack Ryan CIA-ügynököt bízzák meg. Jack nem is sejti, hogy megbízói egy gerillacsapatot is Kolumbiába küldtek. Mikor Bogotában hajszál híján túlél egy támadást, világossá válik számára, hogy a Fehér Házban valakik kettős játékot űznek.

Végveszélyben (Clear and Present Danger, 1994)

Két Oscarra jelölt alkotás, ahol Harrison Ford partnere ezúttal Willem Dafoe volt. Nem taksálták sokra, ám Amerikában így is bőven 100 millió dollár felett tudott teljesíteni a produkció.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·