FILMEZZUNK.HU
10 kihagyhatatlan film Harrison Ford pályafutásából

10 kihagyhatatlan film Harrison Ford pályafutásából

13088

8) Az elnök különgépe (Air Force One, 1997)

Az Egyesült Államok elnöke Moszkvában jelenti be, hogy vége a terroristákkal való alkudozásnak, a két nagyhatalom összefogásával általános támadást indítanak a terrorizmus ellen. Washington felé tartva azonnal ki is próbálhatja az új stratégiát, ugyanis orosz terroristák szállják meg az elnöki különgépet. A személyzet percek alatt halott, a First Lady és lánya túszúl esik. De hova lett az elnök?

Az elnök különgépe (Air Force One, 1997)

A nagy költségvetésű, nyári közönségfilm túlnyomó részt kedvező kritikákkal szembesült. A Rotten Tomatoes oldalán összegyűjtött 50 vélemény 78%-a számol be pozitívan Az elnök különgépéről. Legnagyobb előnyeként többen is Harrison Ford erős jelenlétét nevezték meg. Első hétvégéjén 37,1 millió dolláros bevételt ért el, ami akkoriban a legmagasabb nyitást jelentette az R korhatáros filmek sorában; e kiemeltséget három évig tartotta meg.

9) Atomcsapda (K-19: The Widowmaker, 2002)

A film nem a háborúról szól, hanem arról, hogy micsoda bátorság kell ahhoz, hogy ne legyen háború. A megtörtént eset ihlette film Vostrikov kapitány (Harrison Ford) hősiességét követi nyomon, akit a hidegháború csúcsán a nukleáris rakétát hordozó tengeralattjáró, a K-19 parancsnokává neveznek ki, az eredeti parancsnok Mihail Polenin kapitány (Liam Neeson) helyére. Vostrikov azt a feladatot kapja, hogy villámgyorsan indítsa el első útjára a rosszul előkészített, nem megfelelően felszerelt tengeralattjárót – s nem számít, hogy milyen áron.

Atomcsapda (K-19: The Widowmaker, 2002)

Liam Neeson és Harrison Ford közösen merült a tenger alá ebben az igaz történeten alapuló filmben. Kritikailag és anyagilag sem szerepelt szépen, ám szerintünk mégis egy izgalmas produkció, aminek jogosan van toplistánkban a helye.

10) A 42-es (42, 2013)

A baseball történelem első fekete bőrű játékosának, Jackie Robinsonnak az életét mutatja be ez a film. A sportoló 1947-ben mutatkozott be először, a Los Angeles Dodgers színeiben. Sikereiben nem kis szerepe volt Branch Rickey-nek, a csapat menedzserének, aki kiállt a faji egyenjogúság mellett, és mert színes bőrű játékost alkalmazni csapatában ezekben a vitatott időkben is.

A 42-es (42, 2013)

Egy szintén igaz történeten alapuló film, ahol Harrison Ford zseniálisan hozza a menedzser szerepét. Sportolóknak nagyon ajánlott a megnézése!

10 lenyűgöző titkos üzenet, amit a legnagyobb filmekben rejtettek el

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//iceman//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·