FILMEZZUNK.HU
A keményfiú, Vin Diesel 8 legjobb filmje, amit neked is látnod kell

A keményfiú, Vin Diesel 8 legjobb filmje, amit neked is látnod kell

13200

Vin Diesel legjobb filmjei

Vin Diesel születési neve sokak meglepetésére nem más, mint Mark Sinclair Vincent. A színész szeret a vásznon igazi „keményfiúkat” alakítani, de a drámai szerepek sem állnak messze tőle. A kezdeti nehézségek ellenére mára igazi filmsztárrá nőtte ki magát. Cikkünkben bemutatjuk az általunk 8 legjobban kedvelt alkotását.

8. A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy, 2014)

Peter Quill vérbeli galaktikus kalandor nagy veszélybe kerül, amikor ellopja a könyörtelen Ronan egyik pusztító hatalommal bíró kegytárgyát. A fejvadászok elől menekülve társul be egy szedett-vetett csapatba, melyet a fegyvermániás mosómedve Rocket Raccoon, a fa-szerű humanoid Groot, a titokzatos Gamora és a bosszúvággyal teli Drax alkotnak. Miután kiderítik, hogy Ronan az ereklyéi segítségével mekkora fenyegetést jelent, ráébrednek, hogy a Galaxis biztonsága immár a csapat kezében van.

A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy, 2014)

Vin Diesel ugyancsak egy faként van jelen a produkcióban, aki mindösszesen csak egy mondatot ismételget az egész film alatt, mégis olyan szórakoztató a karaktere, hogy képtelenek voltunk kihagyni toplistánkból. A forgatás során több, mint ezerszer mondta fel az “Én vagyok Groot” mondatot. Érdekesség, hogy majdnem az összes nyelven ő mondta fel ezt a nem túl hosszú mondatot, hogy több országban is az ő hangja legyen hallható a mozikban.

7. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

1944 júniusában amerikai csapatok szállnak partra Normandiában. John Miller kapitány és maroknyi csapata azt a feladatot kapják, hogy hatoljanak be az ellenséges vonalak mögé, és szabadítsák ki a csapdába esett James Ryan közlegényt. Miért kockáztassa az életét nyolc fiatal katona egyetlen bajtársáért? Egyáltalán miről is szól ez a háború?

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Amelyik színész szerepel ebben a háborús filmben, annak a karrierjében valószínűleg a legjobb darabok között számon van tartva a Ryan közlegény megmentése. Vin Diesel esetében sincs ez másképpen. Igaz, hogy csak mellékszereplőként van jelen – ezért sem szerepel előbb listánkon -, de ez volt az első filmje, amivel igazán berobbant Hollywoodba, így nem hagyhattuk ki. Maga a remekmű 5 Oscar-díjat is bezsebelt.

6. Túl mindenen (A Man Apart, 2003)

Sean Vetter rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül.

Túl mindenen (A Man Apart, 2003)

Egy igazi, vérbeli keményfiús alakítás! Aki akcióra vágyik, annak bármikor jó választás lehet a 2003-as produkció.

5. Védd magad! (Find Me Guilty, 2006)

A film a 80-as évek Amerikájába vezet, ugyanis akkor zajlott az amerikai bíróság történetének leghosszabb maffiapere, amelynek külön érdekessége, hogy a vádlott ügyvéd nélkül védte magát. A film magát a pert eleveníti fel, ahol Jack DiNorscio-nak lehetősége nyílik arra, hogy enyhítsen saját büntetésén, amennyiben hajlandó feladni a maffia többi tagját. Különleges élményt nyújt, ahogy a szokásosan egyhangú és fárasztó pert DiNorscio saját képére formálja, egyéni beszédmódban szólal meg a hivatalos törvényszéki nyelvezet helyett. A nagyarcú DiNorscio végigpoénkodta a több évig húzódó tárgyalást és a tévéközvetítések kedvence lett.

Védd magad! (Find Me Guilty, 2006)

Vin Diesel bebizonyítja, hogy tud ő komoly is lenni, ha akar.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·